Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-05-09 15:55:23

"Hazudik", "Polgármester lenne” Fideszes sortűz Hadházyra

Frakcióülésen szó sem volt a trafikpályázatokról; nem igaz, amit Ákos állít; szerintem nincs olyan a kezében, amivel zsarolhatná a polgármestert; hazudik, mert polgármester akar lenni – ehhez hasonló állításokkal bírálták szekszárdi fideszesek az ATV-nek képviselőtársukat, Hadházy Ákost, aki szerint pártja leosztotta a trafikpályázatok nyerteseit.

"Hazudik", "Polgármester lenne” Fideszes sortűz Hadházyra

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Az ATV még a múlt héten – tehát azt megelőzően, hogy Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár elismerte volna: hangfelvétellel rögzítették a szekszárdi egyeztetést, melyen szó volt a trafikpályázatokról – telefonon kereste fel Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő párttársait. Azt szerettük volna kideríteni, szóba került-e a trafikpályázatok ügye, és ha nem, vajon miért állította ennek ellenkezőjét Hadházy.

„A frakcióülésen erről szó sem volt” – összegezte álláspontját Tóth Gyula fideszes képviselő. Arra a felvetésre, hogy mi van akkor, ha Hadházy felvételt készített, Tóth azt mondta: „Lehet, hogy felvett egy megbeszélést, de ez nem hivatalos megbeszélés volt.” Tóth a frakcióülés után eljött, így arról nem tud, mi történt az ülés után. Úgy vélte, ha volna is hangfelvétel, az manipulálható: „Most az Ákos kiad egy felvételt, vagy én felveszek valamit, abból kiragadok egy-két mondatot, és lejátszom, ez bizonyíték?” – tette fel a költői kérdést az ATV munkatársának.

Tóth Gyula szerint rengeteg féligazság van Hadházy Ákos állításaiban, aki – Tóth elképzelése szerint – „lehetséges, hogy polgármester szeretne lenni”. Tóth mindenesetre nem aggódik, mert mint mondta, bár arra, hogy „az Ákos mivel fog előrejönni, nagyon kíváncsi vagyok, olyan nincs a kezében, amivel zsarolhatná a képviselőtestületet, vagy a polgármestert, abban biztos vagyok.”

A képviselő a beszélgetés végén megerősítette, szerinte Hadházy nem mondott igazat: „Hadházy Ákos valótlant állított, hivatalosan ez frakcióülésen nem volt téma, az száz százalék.

Párttársa, Lemle Béláné az ATV-nek csak annyit mondott, hogy a „polgármester úr és a frakció együtt nyilatkozott”, a nyilatkozat pedig igaz. „Ez a kérdés frakcióülésen egyáltalán nem került szóba” – zárta Lemle.

A képviselőnő által hivatkozott nyilatkozatban a Fidesz képviselői visszautasítják Hadházy állításait: „Én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől” – áll a fideszes Horváth István, Szekszárd polgármesterének az MTI-hez még a múlt héten eljuttatott közleményében. A politikus érthetetlennek és felháborítónak tartja képviselőtársa hvg.hu-nak adott nyilatkozatát. „Az interjúban megfogalmazott állításai nem felelnek meg a valóságnak, hiszen semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében” – írta a polgármester.

„A frakcióülést követően én eljöttem, rengeteg dolgom van. Én amennyit hallottam, egyértelmű, hogy nem igaz, amit az Ákos állít” – mondta megkeresésünkre Kővári László, aki szintén a helyi Fidesz frakció tagja. Kővári szerint Hadháznak „régóta vannak konfliktus helyzetei, úgy találhatta Ákos, hogy ebből tud politikai tőkét csinálni. Azt sem tudom, ki pályázott, ki nyert, ki döntött” – tette hozzá Kővári az ATV-nek.

A fideszes Máté Péter is megszólalt, aki szintén azt állította, hogy a frakciótagok között nem merült fel a trafikkérdés. Közlése szerint minden frakcióülésen ott volt, egyszer kellett csupán előbb eljönnie. „Mindig ott vagyok, soha nem került szóba, nem is tudtam róla” – fogalmazott Máté az ATV-nek.

Lázár: hangfelvétel a bizalom és együttműködés jegyében

Hangfelvétellel rögzítették a szekszárdi egyeztetést, melyen szó volt a trafikpályázatokról – ismerte el Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár. „Horváth István polgármester az egyeztetés lehetőségét kínálta fel képviselőtársainak egy megbeszélés alkalmával, és megkérdezte a véleményüket a helyi pályázókról. Ezt a beszélgetést képviselőtársunk – a bizalom és a párton belüli együttműködés jegyében – hangfelvétellel rögzítette. Ha csupán ennyi történt, abban nem látok kivetnivalót, ugyanis a pályázatokról nem a polgármesterek döntöttek, hanem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. világos és méltányos szakmai szempontrendszer alapján” – idézi a Heti Válaszban csütörtökön megjelenő Lázár János-interjút a Népszabadság.

FRISS: „az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni” – hangzott el azon az egyeztetésen, melyen a város kormánypárti önkormányzati képviselői és a polgármester véleményezték a dohányboltokért indulók listáját, állítja a hvg.hu.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink