Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-04-25 10:00:59

Lattmann: uniós tagországgal szemben még nem indított monitoring vizsgálatot az ET

Európai uniós tagországgal szemben még sosem indított monitoring vizsgálatot az Európa Tanács – ezt Lattmann Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azután, hogy kiderült, az ET javasolta, hogy induljon meg az eljárás Magyarország ellen.

Lattmann: uniós tagországgal szemben még nem indított monitoring vizsgálatot az ET

A nemzetközi jogász elmondta: amikor annak idején csatlakoztunk az Európa Tanácshoz, nem indult ilyen vizsgálat, pedig a monitoring eljárásnak eredetileg az volt a célja, hogy a csatlakozni kívánó országokat vizsgálják meg, hogy megfelelnek-e a követelményeknek. Úgy néz ki, előbb-utóbb mégis megkapjuk a vizsgálatot – tette hozzá. A szakember hangsúlyozta: ez csak az első lépés, a monitoring vizsgálatnak rövid időn belül nem lesz hatása. Lattmann Tamás szerint a legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy megvonják Magyarország ET-tagságát, de ez túlmutat az eljárás céljain.

A cél alapvetően az, hogy a kormány alkotmányos reformjai még komolyabb nyomás alá kerüljenek – fogalmazott. A nemzetközi jogász azt mondja, a döntéssel kapcsolatban megjelent politikai kommentároknak nem sok köze van a valósághoz. Senki sem kényszeríti az Európában lévő jobboldali többséget, hogy kiszolgálja a magyar baloldalt, ez butaság – jelentette ki. Lattmann Tamás úgy véli, nehéz június elé nézhet az ország, mert az Európai Bizottság vizsgálatai miatt újabb konfliktusok várhatóak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink