Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-04-20 08:00:00

Bajnai Gordon: ő, Mesterházy, vagy más lesz a kormányfőjelölt

Az a lényeg, hogy olyan személy legyen, akivel le lehet váltani a jelenlegi kormányt és aki garantálja az emberek számára a hiteles kormányzást.

Bajnai Gordon: ő, Mesterházy, vagy más lesz a kormányfőjelölt

Először az összefogás részleteiről kell megállapodni, utána lehet megkeresni azt a miniszterelnök-jelöltet, aki legyőzheti Orbán Viktort a választáson – mondta Bajnai Gordon az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt 2014-PM választási szövetség vezetője szerint a jelölt személyéről nyár végén, ősz elején születhet döntés, mert először az összefogás programjáról kell megállapodnia a feleknek. A volt kormányfő azt mondta: ő vagy Mesterházy Attila is jelölt lehet, de az is elképzelhető, hogy valaki mást választanak majd. Az a lényeg, hogy olyan személy legyen, akivel le lehet váltani a jelenlegi kormányt és aki garantálja az emberek számára a hiteles kormányzást – magyarázta.

Az Együtt 2014-PM választási szövetség vezetője szerint az embereknek elegük van abból, hogy a fejük fölött döntenek a politikusok a sorsukról, éppen ezért kell megismertetni velük a programokat. A volt kormányfő azt mondta: a legfontosabb, hogy a bizonytalan szavazókhoz eljussanak, az ő hitüket kell visszanyerni, e nélkül ugyanis nem lesz korszakváltás. A politikus kijelentette: az Együtt 2014-en belül nincsenek konfliktusok, se a Párbeszéd Magyarországgal, se a Millával, se a Szolidaritással. Bajnai Gordon elmondása szerint nekik most az a dolguk, hogy megszervezzék az országos hálózatukat. Tízezren jelezték, hogy aktivisták szeretnének lenni, százezren pedig aláírásukkal biztosítottak minket támogatásukról, őket kell erővé kovácsolni – vélekedett.

Bajnai Gordon azt mondja: nem taktikázni akarnak, ha eredményes összefogást akarnak, akkor a két legerősebb erőnek meg kell egyeznie egymással, ezért kell júniusig összeülnie az MSZP-nek és az Együtt 2014-PM választási szövetségnek. A Haza és Haladás Alapítvány támogatóival kapcsolatban azt mondta: a szervezetek pénzügyeinek átláthatóságában is korszakváltásra van szükség, mert mindenki sunnyog ezekben az ügyekben.

atv.hu

További belföldi híreink