Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-04-15 18:30:59

Ülősztrájk a kazincbarcikai kórház csonkítása miatt

Mintegy harmincan tiltakoztak hétfőn ismét Kazincbarcikán a kórházban még működő osztályok számának tervezett csökkentése miatt. Tavaly június közepén robbant Kazincbarcikán a bomba, mely szerint a kórházban több olyan osztályt is megszüntetnek, melyek nélkül a városban és környékén élőknek az aktív ellátását már csak Miskolcon tudták megoldani. Akkor az addig 180 aktív ágyból mindössze negyvenet akartak meghagyni és egy 170 ágyas pszichiátriai osztályt létrehozni. A tiltakozók azt mondják, hogy miközben egy korszerű, jól működő kórházuk lehetne, már odáig jutottak, hogy a kazincbarcikai beteget a mentők már csak Miskolcra vihetik.

Ülősztrájk a kazincbarcikai kórház csonkítása miatt

Kezükre kötött fehér gézzel jelezték a tiltakozók, hogy szerintük a kazincbarcikai kórház már olyan szintre jutott, amely már a városban és környéken élők ellátását egyáltalán nem tudja kiszolgálni. Harmincan lehettek, akik vállalták véleményüket, s akik a kórházban ülősztrájkot terveztek, de mivel oda az újságírók nem mehettek be, inkább az épület előtt tiltakoztak. A szülészetet egyelőre sikerült megmenteni, de az ellátási területét úgy csökkentették, hogy nem tud megfelelni az elvárásoknak.

A város polgármester szerint most azt lehet hallani, hogy a belgyógyászatot is meg kívánják szüntetni. „A közéletet itt Kazincbarcikán a kórház kérdése ismételten felkorbácsolta. Információink szerint a belosztály megszűnése az, ami fenyegeti a kórházat. Nyilvánvalóan először diplomatikus úton próbáljuk ezt rendezni és csak a következő lépés tud az lenni, hogy egy nagyobb tömegdemonstrációval jelezze a város, hogy erre szükség van”- nyilatkozta Szitka Péter.

Szerettük volna a kórház vezetőjét is megkérdezni a városban elterjedt osztálybezárással kapcsolatban, ám Daher Pierre-t, aki a Fidesz országgyűlési képviselője is, parlamenti elfoglaltsága miatt nem értük el.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink