Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-04-05 05:10:43

Kiakadt a Fidesz: Obama emberei érkeztek Bajnai stábjába

Obamát győzelemre segítő amerikai tanácsadókat is alkalmaz a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014. A volt miniszterelnök szerint azért furcsa, hogy a Fidesz támadja őket ezért, mert 2008 óta a kormánypárt is alkalmaz amerikai szakértőt, ráadásul a világ legismertebb gyűlöletkampány-szakértőjét. A Fidesz közben ismét bírálta Bajnai Gordont azért, mert szerinte csökkenteni akarja a bankadót. A politikus szerint a Fidesz már megint félreérti az Együtt 2014 elképzeléseit.

Kiakadt a Fidesz: Obama emberei érkeztek Bajnai stábjába

A nemzetpolitikában is a korszakváltás fontosságát hangsúlyozta Bajnai Gordon egy nemzetközi konferencián. Szerinte a magyar politikusok egy része egyszerűen csak saját céljai elérésére használja a határon túli magyarokat.

„Rendre rájuk hivatkozva politizálnak bizonyos politikai erők. Rájuk hivatkozva igyekeznek befogadni vagy kirekeszteni a nemzetből valakit” – mondta Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezetője.

A Fidesz erre nem reagált, viszont arra igen, hogy Bajnai Gordon az osztrák Der Standardnak azt mondta: Magyarországnak az európai átlagos szintre kell csökkentenie a bankadót.

„ennek árát ’megint a magyar családokkal fizettetnék meg’, csökkenne a GYES, nőnének a középosztály járulékterhei, és veszélybe kerülne a családi adókedvezmény” – állította a fideszes Zsigó Róbert.

Bajnai Gordon szerint a Fidesz már megint félreérti a mondatait. „Európai szinten adóztassuk a bankokat, mert akkor nem éri meg nekik elvinni a pénzüket, mert akkor itt fogják odaadni vállalkozásoknak, és abból a magyar gazdaság végre beindulhat” – válaszolt a fideszes kritikára Bajnai.

A Heti Válasz pedig arról írt, hogy az amerikai elnök emberei is segítik az Együtt 2014-et. Bajnai Gordon azt mondta: a Fidesz médiatúlsúlya miatt kell a Barack Obamát győzelemre vivő szakértőkkel dolgozniuk. „El fogunk menni minden magyar családhoz és elmondjuk: direktben mit szeretnénk csinálni, mi az igazság a propagandával szemben. Ehhez kell a világ legjobb szakértőitől eltanulnunk a módszereket” – mondta Bajnai.

Hozzátette: a Fidesz is alkalmaz amerikai tanácsadót, ráadásul 2008 óta a világ legismertebb gyűlöletkampány-szakértőjét foglalkoztatja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink