Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-03-29 08:36:59

Orbán az irodájában ugrál - újabb német gyerekműsor

Idézik a magyar kormányfő múlt pénteki rádiós interjúját és úgy értékelik, Orbán szavai megerősítik a magyar sajtószabadságról mondottakat.

Újabb német animációs kisfilm foglalkozik Magyarországgal. Ezúttal az NDR ismerteti, mi a lényege a magyar kormány és egy német gyerekműsor között kialakult vitának- írja az Index.

Az NDR beszámol róla, hogy a német gyerekeknek szóló műsor komoly témákat mutat be, egy hete Magyarország volt a téma, hogy megszegi az EU-s szabályokat, és problémák vannak a sajtószabadsággal. A magyar kormányfő a múlt pénteken, szokásos reggeli rádióinterjújában, a Kossuth rádióban reagált a műsorra, azt mondta, sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon ugyanis elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt mindenki repülne egyetlen perc alatt, ugyanis a gyermekek nem arra valók, hogy mindenfajta politikai agymosásnak vessük őket alá"- idézik a kormányfőt.

Az újabb kisfilmben mindezt Orbán Viktor animált figuraként mondja el, előbb az irodájában ugrándozva, majd kesztyűbábként, utoljára ajándékcsomagokkal és pezsgősüveggel látható szívecskés esőben. Orbán szavai megerősítik a magyar sajtószabadságról mondottakat, értékelik a végén.

atv.hu / Index

Ajánlom

További belföldi híreink