Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-03-20 20:28:20

„Nem kívánok én ezzel foglalkozni” Farkas Flórián a Szaniszló-ügyről

A március 15-i ünnep alkalmából átadott kitüntetések egy része meglehetős vihart kavart. Fideszes politikusokat és egy Balog-közeli köztisztviselőt kértünk arra, hogy kommentálják Szaniszló Ferenc, Petrás János és Bakay Kornél kitüntetését.

Fideszes politikusokat még hétfőn annak kommentálására kértünk, hogy Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter március 15-e alkalmából visszaadni a kitüntetését, Szaniszló pedig szerda este válaszol a miniszteri kérésre.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügy-miniszter nem kívánt nyilatkozni.

Meglehetősen nehezen, de sikerült szóra bírnunk Balog Zoltán környezetéből egy magas rangú köztisztviselőt, akiből annyit sikerült kipréselnünk, hogy „ennél sokkal nagyobb hibákat is elkövet a kormányzat”. Névtelenséget kérő forrásunk csodálkozott, hogy „pont erre cuppan rá a sajtó”.

„Nem kívánok én ezzel foglalkozni, megvan szegény miniszter úrnak a saját baja” – reagált kérdésünkre Farkas Flórián fideszes képviselő, az Országos Roma Önkormányzat és a Fidesz-közeli cigányszervezet, a Lungo Drom elnöke. Farkas név nélkül sem volt hajlandó ennél többet elárulni, holott – különös tekintettel Szaniszló cigányozására – erősen kíváncsiak voltunk rá.

„Az, kicsit” – felelt a Fidesz egyik név nélkül nyilatkozó elnökségi tagja arra a kérdésünkre, hogy nem gáz-e a Balog-féle kitüntetéscunami. A magas rangú politikus különbséget tett a három inkriminált kitüntetett, Szaniszló Ferenc, Bakay Kornél és Petrás János esete között. „Szaniszló az, aki a három közül erkölcsi tétel. Bakayt nem kellett volna kitüntetni, de az ő kitüntetése nem erkölcsi botrány. Felvetésünkre, hogy Balog református lelkész, Bakay viszont azt állítja Jézusról, hogy nem zsidó, a Fidesz elnökségi tagja úgy reagált: „ezt a kérdést hagyjuk meg a hitviták világának”.

Petrás esetére forrásunk csak annyit mondott: a hatalomnak szokása ismert rockzenészeket kitüntetni.

atv.hu, Szegő Péter

További belföldi híreink