Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-03-11 05:09:25

Ferencváros-Újpest-meccs: óriási balhé volt Budapesten

Mint arra számítani lehetett: óriási balhé előzte meg a vasárnapi Ferencváros-Újpest NB1-es rangadót, melyet végül a Fradi nyert 2-1-re. A lilák drukkerei külön metróval indultak az Üllői útra, de már az újpesti városkapunál rátámadtak a rendőrökre. A verekedés során záporoztak az üvegek és a KRESZ-táblák. Kődobálás azonban akkor is volt, mikor megérkeztek a Népligethez, ott a Fradi-drukkerek várták őket melegnek nem nevezhető fogadtatással. A rendőrök két embert is bevittek a kilencedik kerületi rendőrkapitányságra. Egy férfi égő petárdát dobott a földre, egy másik pedig késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba.

Ferencváros-Újpest-meccs: óriási balhé volt Budapesten

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Az Újpest Városközpontnál hangolt a lila tábor. Füstbombákkal, görögtűzzel. Jól lehetett hallani petárda hangját. Előkerült a lila köd is.

Többen szóváltásba keveredtek a rendőrökkel, eközben az ATV kameráját is eltalálták. A rendbontásra jött az erősítés, repültek a KRESZ-táblák. Igazi csatatérré változott a végállomás. Azért gyülekeztek egy órával a metró indulása előtt, mert a belépőket és a transzparenseket, csomagokat már itt ellenőrizték a Fradi Security munkatársai.

Az Üllői úton hatalmas készültségben várták a lila szurkolókat, akik „fogadására” a Népliget felől 4-500 szurkoló verődött össze.

A lilák élén a Fidesz újpesti polgármestere, Wintermantel Zsolt jött. A tábor fradista szurkolókat köszöntő mondatai vállalhatatlanok. Aztán röpültek a sörös dobozok. A rendőrök felszólították a szurkolókat, viselkedjenek „jogszerűen”.

A lebontásra váró stadionban a vasárnapi volt talán az utolsó derbi. A hazaiak erre több koreográfiával készültek, sőt megemlékezte a Székely szabadság napjáról is.

A meccset végül a Fradi nyerte, 2-1-re.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink