Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-03-07 16:19:20

A párt neve: Együtt 2014, Szigetvári társelnök, szövetség Karácsonyékkal

Az ATV megtudta, mi lesz Bajnai Gordonék új pártjának a neve, amely a holnapi sajtótájékoztatón jelenti be a szövetségkötést az LMP-ből kivált PM-esekkel.

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Néhány nappal ezelőtt elsőként az atv.hu számolt be arról, hogy pénteken 11.30-kor Bajnai Gordonék bejelentik, hogy az Együtt 2014 párttá alakult.

A mai nap folyamán az ATV megtudta, hogy Bajnaiék pártjának neve az Együtt 2014 Párt lesz. Ezen a néven kizárólag akkor változtatnak, ha hasonló pártot már mások bejegyeztek (erről egyébként keringenek pletykák politikai körökben).

Szigetvári és Karácsony felel a kampányért

A pénteki sajtótájékoztatón a friss párt bejelenti a szövetségkötést az LMP-ből kiszakadt Párbeszéd Magyarországért (PM) párttal. A szövetség pedig megkezdi felkészülését a választási kampányra, a két kampányfelelős Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely lesz.

A választáson a pártszövetség Együtt 2014 - PM Választói Szövetség Pártként vesz részt. A "párt" kifejezés kötelező a szavazólapon, emiatt lesz ott az egyébként felesleges toldat - tudtuk meg egy ellenzéki forrásunktól.

Az Együtt 2014 Párt társelnökei Szigetvári Viktor, Kónya Péter és Juhász Péter lesznek. Bajnai Gordon tehát nem lesz a párt társelnöke.

Két koncepció

Úgy tudjuk korábban két együttműködési koncepció merült fel: az egyik szerint az LMP-ből kiváltak és Bajnaiék közös pártot hoznak létre, a másik szerint a két párt megőrzi önálllóságát, de pártszövetség formájában, közösen vágnak neki a választásoknak - végül utóbbi koncepcióban állapodtak meg a felek.

atv.hu / NSz

Ajánlom

További belföldi híreink