Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-03-02 14:27:54

Gyöngyösi ellen tüntetnek ma a szombathelyiek

A Riadólánc Mozgalom 2013. február 28-án jelentette be, hogy tiltakozó demonstrációt szervez a Savaria Mozi elé, mivel elfogadhatatlannak tartja Gyöngyössi Márton jobbikos képviselő látogatását.

Egy nap alatt számos civil szervezet és politikai párt csatlakozott hivatalosan a rendezvényhez, így ott lesz a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány, a Fiatalok Szombathelyért Mozgalom, az Éljen Szombathely Egyesület, a Szombathelyi Zsidó Hitközség, a Hit Gyülekezete, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, a Magyar Szocialista Párt, a Szolidaritás és az Együtt 2014. is, valamint sok-sok magánember jelezte részvételi szándékát, köztük a demokratikus pártok önkormányzati és országgyűlési képviselői, valamint városunk polgármestere is.

A Rádiólánc Mozgalom közleményében kijelentette, örömükre szolgál, hogy Szombathely demokratikus pártjai elkötelezettek a szabadság eszményei mellett, ezért is követték nagy figyelemmel Szombathely Megyei Jogú Város februári közgyűlését, ahol közösen nyilvánították ki, Szombathely nem kér az antiszemitizmusból, nem kér Gyöngyössi Mártonból.

A demonstráció célja, hogy az emberek nemet mondjanak a gyűlöletre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink