Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-02-19 21:04:10

Horthy Miklós és Wass Albert is utcát kapott

Horthy Miklós nevét viseli ezentúl egy szovjet katonatisztről - aki a második világháborúban a településen hunyt el - elnevezett utca Kunhegyesen.

A 20. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmáról szóló törvény értelmében a településen összesen tíz utca neve változott meg, így többek között eltűnik a táblákról a Hámán Kató, Lenin, Gorkij, Malinovszkij, Ságvári Endre felirat.

   

A Jobbik kezdeményezte, hogy a Vörös Hadsereg elhunyt katonája, Kononcsenkó nevét a volt kormányzóé váltsa fel, a javaslattal az érintett lakosok mind egyetértettek - közölte Szabó András (Fidesz) polgármester kedden az MTI-vel.

   

A február 13-án hozott önkormányzati határozat alapján Bajcsy-Zsilinszky Endrét felváltva Wass Albert is utcanévadó lett a településen - tette hozzá az elöljáró.

   

Tájékoztatása szerint a képviselő-testület által jóváhagyott változtatások révén utcát neveztek el Füleki Sándorról, a helyben több évtizeden át tanító pedagógusról és Gy. Molnár István Kunhegyeshez kötődő festőművészről. Emellett az utcanévtáblákon ismét olvashatók majd olyan régen használt elnevezések, mint Ágota, Pénzeskert, Péntekkút, Határ utca vagy Árpád körút.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink