Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-02-06 07:58:59

Pintér Erika újra munkába állhat, de a fizetését megcsapolták

Egy éven át 20 százalékkal kisebb fizetést kap Pintér Erika független tiszafüredi polgármester, akiről a képviselő-testület fegyelmi eljárásban kimondta, hogy megszegte az adósságrendezési eljárásáról szóló törvény előírásait. A testület ugyanakkor megszüntette munkavégzés alóli felmentését, így Pintér Erika újra munkába állt, a fegyelmi határozat ellen pedig fellebbezést nyújt be a bíróságon, mert törvénytelennek tartja az eljárást. Az elmúlt két hónapban történtek után sokan már az esztergomihoz hasonlítják a helyzetet, amely kialakult a tiszafüredi önkormányzatban.

Pintér Erika újra munkába állhat, de a fizetését megcsapolták

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Az ülésvezető helyett Újvári Imre fideszes frakcióvezető küldte ki az ATV kameráját a tiszafüredi teremből, ahol arról döntöttek, hogy a polgármester fizetését egy évig 20 százalékkal csökkentik. Fegyelmi okból, mert a településnek 90 napot meghaladó tartozásai voltak. „A képviselőtestületet nem hívtam össze, amelynek a döntése alapján adósságrendezési eljárást lett volna köteles a polgármester elindítani. Az én álláspontom ezzel szemben egészen más. Én úgy ítélem meg, hogy nem szegtem meg a kötelezettségemet, hiszen a tájékoztatást mindenkor megkapták a képviselők” – mondta el Pintér Erika, Tiszafüred független polgármestere.

 

A polgármester felfüggesztése alatt a Fidesz-frakció egyik ülést a másik után tartotta. Vita tárgya, hogy ezeken minden a törvényességi előírások szerint történt-e.

 

Kiderült az, hogy a főjegyző felhatalmazás nélkül vett részt az üléseken, köztük a zárt üléseken. Őt képviselők azért hívták, mert a polgármesterrel együtt – két hónapja – a jegyzőt felmentették.

„Mindkettőnk egyszerre történő felállítása, ezen van a hangsúly – engem 15 óra 00-kor, a polgármestert 15 óra 05-kor felállítja a képviselőtestület és kizárja a hivatalból. Ez azért sokat mondó és elgondolkodtató” – mondta el az ATV-nek Spisák György, jegyző.

 

Két hónap alatt olyan helyzet teremtődött, melyet a hivatali dolgozók idegei sem bírtak. Négyen kerültek táppénzre, így sem a béreket, sem a segélyeket nem tudták kifizetni. A Fidesz frakcióvezetője szerint ők mindent a város érdekében tettek.

 

„Mi a helyzetnek a megoldása felé haladunk most már. Mint ismeretes a múlt héten a képviselőtestület adósságrendezési eljárás elindításáról döntött. Nekünk az a célunk, hogy Tiszafüred fejlődjön, a város gazdálkodását, közigazgatását átláthatóvá tegyük” – fogalmazott az ATV-nek Ujvári Imre, a város Fidesz-frakciójának vezetője.

 

Az adósságrendezési eljárás miatt mostantól csak a kötelező feladatokat finanszírozhatja a város, így például segélyt ezután sem fizetnek a rászorulóknak, de a dolgozók fizetése is napokat késik.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink