Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-02-05 09:00:59

Hiller: Balog átment tűzoltóba

Balog Zoltán próbálja oltani a tüzet, amit saját államtitkára gyújtott a felsőoktatáson belül, de úgy tűnik, nem marad más, csak hamu – ezt Hiller István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hiller: Balog átment tűzoltóba

A volt oktatási miniszter szerint teljes a káosz a felsőoktatáson belül, ami abból adódik, hogy a kormány ragaszkodott a megvalósíthatatlan önfinanszírozó felsőoktatás elképzeléséhez. Azt már belátták, hogy ez megbukott, de az ehhez kialakított finanszírozási rendszer megmaradt, ami egyenlő a forráskivonással – magyarázta. Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint nincs az a menedzsment, amely kezelni tudná ezt a helyzetet.

Hiller István elképesztőnek tartja, hogy továbbra sem lehet tudni, hány diákot vesznek majd fel a felsőoktatási intézményekbe. A szocialista politikus úgy véli, a fejetlenség abból adódik, hogy van egy gazdasági megrendelés a felsőoktatással kapcsolatban, ami nem az oktatási államtitkárságtól jön, hanem a pénzügyekért felelős minisztériumból. Nincsen szakmapolitikai erő és koncepció mögötte – vélekedett. Hiller István szerint a munkaerőpiaci igényeket nem lehet 5-6 évre előre megjósolni, ha valaki azt gondolja, ezt száz százalékos biztonsággal be lehet lőni, az nem ért a felsőoktatáshoz. 

atv.hu

További belföldi híreink