Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-01-31 15:40:28

Az ATV-hez láncolta magát a JESZ ifjúsági tagozata

Az MDF utódszervezete megelégelte, hogy Bokros Lajos átverte a választókat, és az őt delegáló pártot. Az ATV székházának bejárata előtt gyülekező mintegy tucatnyi aktivistát rendőrök igazoltatták. Az ATV titkársága apró meglepetéssel kínálta a tüntetőket, a csatorna nem tesz feljelentést.

Az ATV-hez láncolta magát a JESZ ifjúsági tagozata

Csütörtök délután fél négy körül a Jólét és Szabadság Demokratikus közösség ifjúsági tagozatának néhány tagja az ATV bejáratához láncolta magát, hogy így tiltakozzon, amiért „az ATV folyamatosan nyilvánosságot ad Bokros Lajosnak, a mandátumtolvajok királyának”.

A JESZ ezzel a flashmobbal akarja felhívni az összmagyarság figyelmét arra, hogy bár ők visszahívták Bokrost, a politikus ennek ellenére nem hajlandó visszaadni európai parlamenti (EP) mandátumát.

Az ATV székházának bejárata előtt gyülekező aktivistákat rendőrök igazoltatták. Az aktivisták átadtak a televízió vezetőségének egy "Elég volt!'" feliratú petíciót.

Egyik szószólójuk az atv.hu kérdésére azt mondta: céljuk, hogy a visszahívott Bokros helyére a JESZ elnöke, Makay Zsolt utazzon az EP-be. Mint megtudtuk, Makay nincs jelen az ATV székháza előtt tiltakozó csoportban. Arra a kérdésre, hogy miért – hiszen, ha az akció sikeres, annak elsősorban ő lenne a nyertese – az aktivista elmondta: azért, mert ezt a megmozdulást a JESZ ifjúsági tagozata szervezte.

Egy másik résztvevőtől azt tudakoltuk, mekkora a JESZ támogatottsága? A megkérdezett fiatal elmondta: erről fogalma sincs, ugyanis csak néhány hónappal ezelőtt tért vissza az aktív politizáláshoz, és az említett rövid periódusban ez a kérdés nem került szóba a JESZ összejövetelein.

Lényegesen jobban informáltnak bizonyult hozzá képest a magát az ATV főbejáratának nikkelezett kilincséhez láncolt másik aktivista: ő hangjában nem kis büszkeséggel közölte, hogy a TÁRKI legfrissebb mérése szerint a biztos pártválasztók körében 2, míg a teljes lakosság körében 1 százalékos népszerűségnek örvendenek, ami éppen olyan magas, mint a Demokratikus Koalíció támogatottsága, noha – figyelmeztetett az aktivista – köreikben nincs korábbi miniszterelnök.

A mintegy tízperces tüntetés végén az ATV titkársága "ATV" feliratos tollakkal kínálta a tüntetőket, amit a lelkes fiatalok örömmel elfogadtak, majd távoztak. 

A csatorna nem tesz feljelentést.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink