Belföld

2013-01-08 16:43:25

Farkas Flórián és helyettese is lemondta a cigányságról szervezett fórumot

Úgy tűnik, mintha a Fidesz-közeli roma vezetők kerülnék a nyilvánosságot. Cikkünk megjelenését követően Farkas Flórián közölte: személyes megbeszélésre hívta Bayer Zsoltot.

A Roma Club Alapítvány kedd délutánra kerekasztal-beszélgetést szervezett a magyarországi cigányság helyzetéről. Az eredetileg meghirdetett program szerint a beszélgetés egyik résztvevője lett volna Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat és a Fidesszel szövetséges cigányszervezet, a Lungo Drom elnöke. Farkas azonban kedd reggel váratlanul lemondta részvételét. Ekkor úgy volt, hogy – bár Farkas szinte pótolhatatlan – Hegedűs István, a Lungo Drom elnökhelyettese fogja őt helyettesíteni. Utóbb azonban Hegedűs is lemondta - technikai okokra hivatkozva - a részvételt.

Úgy tudjuk: Farkas, majd Hegedűs távolmaradása összefügghet a Bayer Zsolt szombati írása körül kirobbant botránnyal. A Fidesz szövetségeseként mindketten attól féltek, hogy kellemetlen kérdéseket kaphatnak a moderátortól vagy a közönség soraiból, ezért léptek vissza.

Szerettük volna az ügyről megkérdezni Farkas Flóriánt. Többször is kerestük, de vagy kinyomta a telefont vagy nem vette fel.

Farkas Flórián nem olvasta Bayert

A Hír24.hu telefoninterjút készített Farkas Flóriánnal, hogy megtudja, roma politikusként, mi a véleménye Bayer Zsolt írásáról. A lap szó szerint közölte a beszélgetést:
-Jó napot! Farkas Flóriánt keresem.
-Én vagyok.
-Mi a véleménye a január 5-én megjelent Bayer Zsolt-írásról?
-Nem tudom. Nem is olvastam.
-De hallott róla?
-Ööö… Nem, de meg kell néznem.
-Mi az oka, hogy még nem?
-Nem tudom, miért nem jutott el hozzám. Most is vagyok egy helyen.
-Esetleg idézhetnék belőle önnek?
….
(Letette.)

Cikkünk megjelenését követően Farkas Flórián közölte: személyes megbeszélésre hívta Bayer Zsoltot.

atv.hu, Sz. P.

További belföldi híreink