Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2013-01-04 13:24:59

Nem tartott kongresszust a Fidesz: feloszlathatják?

A 4K! szerint törvénysértő módon működött tavaly a kormánypárt.

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett az ügyészségen a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ellen a Negyedik Köztársaság Mozgalom (4K!) - jelentette be Salha Omár, a 4K! alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Álláspontja szerint a Fidesz 2012-ben törvénysértő módon működött, mivel a hatályos polgári törvénykönyv szerint a pártoknak évente kongresszust kell tartaniuk. A Fidesz azonban 2012-ben nem tartott ilyen tanácskozást, a többi parlamenti párt viszont igen.

   

Az ellenzéki párt alelnöke emlékeztetett rá, hogy az erről szóló törvénymódosítást éppen a jelenlegi kormánypártok szavazták meg.

  

A 4K! alelnöke, mint a beadvány aláírója arra kéri az ügyészséget, hogy állítsa helyre a nagyobbik kormánypárt törvényes működését, és kötelezze a törvények betartására, ha pedig ennek nem tesz eleget, kezdeményezze a bíróságnál a Fidesz feloszlatását.

   

Az ellenzéki egyeztetésekre a 4K! addig nem megy el, ameddig nem világos, hogy ezek a tárgyalások közös kormányzásra való felkészülésről vagy az alkotmányos keretek helyreállításáról szólnak-e - válaszolta az MTI kérdésére a párt alelnöke. A 4K! közös politikai cselekvésre, kormányzásra nem készül sem az MSZP-vel, sem a DK-val, sem pedig az Együtt 2014-gyel - tette hozzá Salha Omár.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink