Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-12-18 08:35:59

Cserhalmi György kilépett az MMA-ból

Cserhalmi György kilépett a Magyar Művészeti Akadémiából- értesült az atv.hu a Kossuth-díjas színművésztől, akinek a stílussal és a hangnemmel volt baja, az utolsó csepp a pohárban pedig az MMA hétvégi gyűlése volt.

Úgy tudjuk, Cserhalmi menedzsere most intézi a kilépéssel kapcsolatos teendőket. Cserhalmi György az atv.hu-nak azt mondta, a stílussal és a hangnemmel volt a baja, az akadémiai jelölés során még nem voltak aggályai, de Fekete György közelmúltbeli megnyilvánulásai hamar ráébresztették arra, hogy nincs helye ebben a társaságban. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az MMA szombati gyűlésén megjelent tiltakozó fiatalokat kivezettették a helyszínről ahelyett, hogy hellyel kínálták volna őket és meghallgatták volna az érveiket- mondta lapunknak a Kossuth-díjas színművész.

Nem sokkal Cserhalmi bejelentése után Rost Andrea operaénekesnő is kérte, hogy függesszék fel a kialakult helyzetre való tekintettel a levelező tagságát az MMA-ban- írja a Népszabadság. A lap szerint közölte azt is, hogy Rost az MMA-közgyűlés idején külföldön volt, sőt most is Brüsszelben tartózkodik, hiszen szerdán lesz A denevér premierje Fischer Ádámmal.

Szombaton több mint 40 művészt választott tagjává a Magyar Művészeti Akadémia, köztük Cserhalmi Györgyöt is levelező tagjává.

Szombaton egyébként négy művész, Bukta Imre képzőművész, Novák Ferenc koreográfus, Tompa Gábor színházi rendező és Korniss Péter fotós is lemondott akadémiai tagságáról, korábban pedig Fehér László festő is bejelentette, hogy kilép.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink