Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-12-04 10:37:17

Újabb gyanúsítás: sörétes lőszert találtak Biszkunál

A több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntető ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden Biszku Bélával újabb bűncselekmény megalapozott gyanúját közölte. A férfinél engedély nélkül tartott sörétes lőszereket találtak – olvasható a Fővárosi Főügyészség szerkesztőségünknek megküldött közleményében.

A rendelkezésre álló adatok szerint, Biszku Béla közelebbről meg nem határozható időpontban megszerzett 11 darab sörétes vadásztöltényt, amelyeket a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei által 2012. szeptember 10. napján foganatosított házkutatás során is a lakásában tartott. A nyomozás során kirendelt igazságügyi fegyverszakértő a szakvéleményében megállapította, hogy a gyanúsított lakásán lefoglalt fenti vadásztöltények a vonatkozó törvény alapján lőszernek minősülnek – írja a főügyészségi kommüniké.

Biszku Béla az említett 11 darab sörétes vadásztöltény tartására nem rendelkezett engedéllyel, így azokat jogosulatlanul tartotta magánál – írja a közlemény.

A fenti tényállás az engedély nélküli tartással elkövetett lőszerrel visszaélés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas – zárult a közlés.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink