Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-29 10:04:59

Tömegdemonstráció: Rogán, Mesterházy és Bajnai egy színpadon a szélsőjobb ellen

A Fidesz frakcióvezetője, az MSZP elnöke és a volt miniszterelnök a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése ellen fog fellépni a Kossuth téren vasárnap délután 15 órakor.

Tömegdemonstráció: Rogán, Mesterházy és Bajnai egy színpadon a szélsőjobb ellen

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett vasárnapi tüntetés soha nem látott széles összefogáshoz vezetett Magyarországon. A politikai paletta három különböző oldaláról, a közvéleménykutatási adatok szerint a három leginkább támogatott politikai erő képviselői szólalnak fel a szélsőjobb ellen a Kossuth téren. A Fidesz részéről Rogán Antal frakcióvezető, Belváros polgármestere fog beszédet mondani, az MSZP részéről Mesterházy Attila pártelnök, az Együtt 2014 mozgalom részéről pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás néven bejegyzés alatt álló egyesület elnöke szólal fel. Beszédet mond Ungvári Tamás, a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

Sorban jelentkeznek a vasárnapi tüntetésre az egyházi, civil, politikai és diákszervezetek. A főszervezők, a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány mellett eddig már a Raoul Wallenberg Egyesület, az Országos Örmény Önkormányzat, a Magyar Nők Szövetsége, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetsége, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom, Szenczy Sándor, baptista lelkész, a Nemzeti Kör, a Jövőképp! Egyesület, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, valamint az Izraeli Kulturális Intézet is csatlakozott a vasárnapra szervezett náciellenes tüntetéshez.

Ahogy beszámoltunk róla, a szervezet kezdeményezésére a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány nácizmus ellenes tüntetést szervez a Parlament épülete elé vasárnap délután a jobbikos Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása kapcsán.

A tüntetésen fellép Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színművésznő és Somló Tamás zenész is, a rendezvény moderátora Bombera Krisztina lesz. A szervezők várják minden jóérzésű ember, civil szervezet és demokratikus párt csatlakozását!

Az ATV vasárnap 14.45-től élő közvetítést ad a rendezvényről, melyet a Klubrádió is közvetíteni fog!

További részletekért kattintson ide.

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítványt 2012 áprilisában hozták létre Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkészének és Feldmájer Péternek, a Mazsihisz elnökének a kezdeményezésére.

atv.hu

További belföldi híreink