Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-27 15:26:34

Tömegtüntetés szerveződik a jobbikos antiszemita felszólalása ellen

A „Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” Alapítvány vasárnap 15 órára tömegtüntetést szervez Budapesten a Kossuth térre Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő nyilas szellemiségű parlamenti felszólalása elleni tiltakozásul, amelyhez a többi között csatlakozik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Hit Gyülekezete, valamint az Élet Menete Alapítvány is.

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által kezdeményezett demonstrációhoz a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Hit Gyülekezete, valamint az Élet Menete Alapítvány is csatlakozott. A szervezők várják minden jó érzésű ember, civil szervezet és demokratikus párt csatlakozását a tüntetéshez.

Az atv.hu úgy értesült, hogy kifejezte részvételi szándékát a Raoul Wallenberg Egyesület, az Országos Örmény Önkormányzat, valamit a Magyar Nők Szövetsége is.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról beszélt a képviselők előtt, hogy listázni kellene, hány zsidó származású kormánytag ül a parlamentben, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Vona Gábor is hasonló vizsgálatot követelt a múlt héten. A kormány a leghatározottabban elítélte a politikus nyilatkozatát, aki kedden bocsánatot kért mondataiért. Azt mondta, félreérthetően fogalmazott. A DK kezdeményezni fogja a Jobbik feloszlatását, a Hit Gyülekezete pedig arra szólította fel a demokratikus parlamenti pártokat, hogy zárják politikai karanténba a Jobbikot. Az egyház egy korábbi közleményében aláhúzta: "a Jobbik végleg levetette álarcát és nyíltan felvállalta a náci politikus szellemi örökségét. Felszólítják a demokratikus pártokat, hogy a Jobbikot zárják politikai karanténba."

Bővebb információk a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány Facebook-oldalán találhatóak.


Az ATV Egyenes Beszéd keddi vendége lesz Ungvári Tamás író, a tavaly megalapított „Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” Alapítvány kuratóriumának elnöke.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink