Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-27 07:10:16

"A focipályákat felszántják, de Orbán biztos túléli"

Már csak alig több mint 3 hét, és vége a világnak – legalábbis egy maja jóslat szerint. A Citadella bunkerben ezért már ma megtartották a világvége főpróbáját. A szervező humorista szerint ez az egyik legbiztonságosabb hely Budapesten. Orosz György viccesen azt mondta, hogy a miniszterelnök mellett a legjobb maradni, mert Orbán Viktor biztos túléli a világvégét.

"A focipályákat felszántják, de Orbán biztos túléli"

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Hétfőn még békésen sétálgattak az emberek – a maják szerint erre már csak alig több mint három hetük van. Azt jósolták ugyanis a dél-amerikai indiánok, hogy akkor egyszerűen vége lesz a világnak (érdekes, hogy 2012-őt előre látták, saját bukásukat azonban nem – a szerk.). Sokak szerint a környezetszennyezés, a sarki jégtakarók olvadása, a szélsőséges időjárás, vagy egy meteor-becsapódás vet majd véget mindennek.

„Olyan nagy lesz az éhínség, hogy a magyarok is felszántják a focipályákat” – vélekedett Orosz György a világvége főpróbát szervező humorista, aki azonban mindezt nem veszi komolyan. Orosz a Citadella-bunkerben sorolta el, hogyan lehet humorral átvészelni az élet legnehezebb helyzeteit, így például az állítólagos világvégét is.

„Van jó dolog a világvégében, mert nem csak mi tűnünk el a föld felszínéről, hanem például Christofel, vagy a magyar államadósság. Mondjuk erre – azt gondolom – nincs is más megoldás” – vélekedett Orosz.

A humorista szerint azonban megúszhatjuk a világvégét, ha egy fontos politikus mellett maradunk: „talán a miniszterelnök mellett a legjobb maradni, Orbán Viktor biztos túléli (a világvégét), úgyhogy, ha mellette maradunk, akkor mi is.”

A Citadella-bunker a második világháború alatt épült, amikor a szövetségesek már intenzíven bombázták Budapestet. A felső szint 700 négyzetméteres, az alsó rész pedig legalább 20 méterre nyúlik le a Gellért hegy gyomrába. A vasbeton falak csaknem 2,5 méter vastagak.

„Annak idején egy körülbelül 10 ezer méter magasból ledobott, 250 kilós bomba ellen biztosított garantáltan védelmet, és állítólag gáztámadás esetére is biztonságos volt” – sorolta fel a létesítmény fő paramétereit Kovácshegyi Pál, szállodavezető.

Tehát a több helyiségre osztott légvédelmi bunker minden esetleges külső hatástól megvédi az ide menekülőket, így még egy szökőártól, vagy egy nagyobb robbanástól is. Ha lenne élelem, és víz, akkor pár hétig legalább 3-400 ember kaphatna itt menedéket, ha tényleg vége lenne a világnak december 21-én.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink