Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-26 07:09:00

Mégsem lesz motorpálya a Balatonnál – a helyiek csalódottak

Elárverezik a Somogy megyei Sávoly mellett azt a területet, melyet spanyol befektetők azért vásároltak meg, hogy ott Moto GP pályát építsenek. A beruházást 2007-ben jelentették be, a pálya megépítése azonban csak földmunkákig jutott, mivel gyorsasági motorversenyt itt rendezni nem lehetett, aztán néhány éve a cég is levonult a területről. Most másfél milliárd forintos kikiáltási áron indul a licit, de ha nem lesz jelentkező, akkor a két négyzetkilométeres, Balaton melletti terület akár ennek a feléért is megszerezhető lesz.

Mégsem lesz motorpálya a Balatonnál – a helyiek csalódottak

Egyelőre úgy tűnik, hogy a sávolyi beruházásból nem lesz semmi, de a helyiek azt mondják, hogy így sem veszítettek, mert a pálya miatt megépített szennyvíztisztító rendszer a falu tulajdonába került.

„Nem könnyű úton jutottunk hozzá. […] Hosszútávon a lehetőséget kapja meg a falu” – fogalmazott az ATV-nek Bobek József polgármester.

A csatornarendszer kiépítésére nem lett volna pénze a sávolyi önkormányzatnak. Az itt élők viszont így is csalódtak: elhitték, ugyanis hogy megépül a pálya.

„Nagyon bíztunk benne, hogy lesz miért élnünk, lesz miért dolgoznunk. Sajnos két gyerekünk is itt hagyta a falut” – panaszkodott az ATV-nek az egyik helyi lakos, Vargáné Morvarecz Emma.

A falu polgármestere még bízik abban, hogy olyan valaki veszi majd meg a területet, aki ha nem is, gyorsasági motorversenypályát épít, de technikai sportokra alkalmassá teszi a két négyzetkilométeres ingatlant. Szerinte a falu előtt reményteljes jövő áll, hiszen a csatornázásnak, valamint a jó földrajzi fekvésének köszönhetően könnyen felkelti a külföldiek érdeklődését.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink