Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-26 13:30:54

Karácsony Gergely jobban utálja a szocialistákat, mint a Fideszt

Az LMP-s parlamenti képviselő egy egyetemi fórumon egyebek mellett azt mondta, nem szeretné, ha Bajnai Gordon lenne a miniszterelnök. Karácsony öt nap késéssel reagált. Kijelentette, hogy senkit nem utál.

Karácsony Gergely jobban utálja a szocialistákat, mint a Fideszt

Szerda délután az Egyenlítő TV Facebook-oldala arról számolt be, hogy Karácsony Gergely országgyűlési képviselő, az LMP volt frakcióvezetője egy, a Debreceni Egyetemen tartott előadásában egyebek közt a következőket mondta: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt”, illetve „azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-el, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök, és kihúzzam a szocik s...ből az összefogást”.

Az atv.hu-nak sikerült elérnie a szűk körű előadás egyik résztvevőjét, aki elmondta: nem nyilvános, hanem zártkörű rendezvény volt, körülbelül huszonöt-harminc résztvevővel, többségében egyetemistákkal, politológus hallgatókkal.

Neve elhallgatását kérő forrásunk arról is beszámolt, hogy az első inkriminált mondatnál „Karácsony úgy csinált, mint akit kiráz a hideg”.

Karácsony Gergely

A második mondat viszont nem egészen úgy hangzott el, ahogy azt az Egyenlítő TV idézte: Ez valójában két mondat volt, magyarázta forrásunk. Az első úgy szólt: „Azért támogattam az együttműködést az Együtt 2014-gyel, hogy ne Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök”, vagyis, hogy az LMP az összefogás résztvevőjeként adott esetben megvétózhassa a volt miniszterelnök újbóli jelölését, idézte Karácsony szavait forrásunk.

Az LMP-s képviselő nem sokkal később arról beszélt, hogy azért támogatta az együttműködést az Együtt 2014-gyel, hogy „kihúzzam a szocik s...ből az összefogást”.

Kérdésünkre az atv.hu forrása közölte: bár az Egyenlítő TV a két mondatból egyet szerkesztett, Karácsony interpretációjában az LMP és az Együtt 2014 együttműködésének támogatása valóban azt a célt szolgálta (volna), hogy kihúzza az összefogást a szocik s...éből.

Informátorunk elmondta, hogy a fenti mondatok már az előadás alatt kikerültek az internetre, az ezzel kapcsolatos információ viszont szintén az előadás alatt visszajutott Karácsonyhoz, aki onnantól fogva sokkal figyelmesebben fogalmazott: „már nem mondott semmi kompromittálót”, mondta forrásunk. 

Mindezzel kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni Karácsony Gergelyt is, ő azonban jelentős számú próbálkozásunk ellenére sem vette fel a telefonját, és a párt sajtósán keresztül sem tudtuk elérni.

Parlamenti tudósítónk végül hétfő dél körül érte el Karácsony Gergelyt, aki azt mondta, hogy az Együtt 2014-nek az MSZP s…éből való kihúzásáról „volt szó, de én nem ismerek rá a saját szavaimra”. „El kell olvasni az általam is megszavazott kongresszusi határozati javaslatot. Ehhez nem kell zártkörű beszélgetéseket kiszivárogtatni” – tette hozzá. Karácsony visszautasította, hogy az MSZP-t jobban utálná, mint a Fideszt. „Senkit nem utálok” – fogalmazott. Kérdésünkre, hogy mondott-e ilyet, Karácsony nemmel válaszolt. Közölte: Debrecenben a pártkongresszusi döntés hátteréről beszélt és arról, „hogy van egy zsigeri MSZP-ellenesség a magyar társadalomban és ennek megvannak a jelei az LMP-n belül is, nagyjából ilyesmit mondtam”. Arra, hogy az LMP-n belüli MSZP-ellenesség nem rá vonatkozik-e, az ellenzéki politikus visszakérdezett: „Úgy tűnt?”

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink