Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-18 12:10:00

Az LMP vezető gazdaságpolitikusa nyíltan gyalulja pártja döntését

Scheiring Gábor a Facebookon tette közzé gondolatait. Szerinte „senkivel sem együttműködni bűn”. Az LMP jobboldali fordulatot hajtott végre – véli az ökopárti képviselő.

„Ma este az LMP úgy döntött, hogy nem kívánja Orbán Viktor demokráciakorlátozó kaszárnyakapitalista rezsimjét leváltani, hacsak nem szavaz ránk kétharmadnyi ember. Ez nyilvánvaló képtelenség. Az Együtt 2014-hez korai lett volna most csatlakozni, de elutasítani őket bűn. Senkivel sem együttműködni bűn. Egy párt, amelyik senkivel sem hajlandó együttműködni az Orbán rezsim leváltása érdekében, az elvesztette valóságérzékelését” – írja az ellenzéki politikus.

„Hamis a szembeállítás, mely szerint az elvhű függetlenség állt szemben a kompromisszumokkal. A helyzet az, hogy az értékelvű, ésszerű cselekvés állt szemben az elzárkózással. Most még lett volna lehetőségünk, hogy Bajnai Gordon és az ő programja helyett saját miniszterelnök jelöltünk (sic! – a szerk.) és saját programunk legyen egy Orbándöntő együttműködésben: én erre szavaztam. Arra szavaztam, hogy az LMP mondja ki, hogy egy új baloldali párt. Lett volna lehetőség, hogy saját önazonosságunk megőrzésével hatásosan képviseljük elveinket. A mai döntés egyenlő az LMP jobboldali fordulatával: azt mondta ma a párt, hogy a „jobbközép” szavazók fontosabbak, mint a rezsimdöntés” – írja Scheiring.

„Amellett döntött, hogy megosszuk az ellenzéki szavazókat, hatalomban tartva ezzel a Fideszt. A választók azonban nem hülyék: tudják, hogy ha senkivel sem akarunk együttműködni, akkor nem akarunk rendszert váltani. A jogállam helyreállítása, a demokratikus rendszerkritika és az ökopolitika képviselete egyaránt Orbán rendszerének leváltását követelné. De nem veszett minden: született egy közösség, amelyik a társadalomromboló rezsim ellenfele. Egy közösség, amely mély demokráciát, esélyteremtő gazdaság és társadalompolitikát, és ökopolitikát akar. És ez a közösség hangot akar!” – zárul a zöld képviselő blogbejegyzése.

ahogy azt ugyancsak megírtuk – Jávor Benedek mondott le a frakcióvezetésről.

atv.hu, Facebook

Ajánlom

További belföldi híreink