Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-14 09:00:59

Kádár: a vallomásokban felbukkannak furcsa „fantomok”

Van súlya és jelentősége, hogy több vádlott is visszavonta a nyomozati szakaszban tett vallomását, remélem a bíróság megvizsgálja, hogy milyen összefüggés van a vallomások tartalma és a kényszerintézkedések időtartama között – ezt Kádár András mondta az ATV Egyenes Beszédben.

Kádár: a vallomásokban felbukkannak furcsa „fantomok”

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Hagyó Miklós ügyvédje elmondta: védence végig tagadta, hogy bűncselekményeket követett volna el, ő 9 hónapig volt előzetes letartóztatásban, Mesterházy Ernő sem tett beismerő vallomást, ő is hónapokig volt rács mögött. Balogh Zsolt ugyanakkor kijelentette: ő nem hős, meg akar felelni az elvárásoknak, nem is került kényszerintézkedés alá – tette hozzá. Az ügyvéd elmondta: annak ellenére, hogy többen visszavonták a nyomozati szakaszban tett vallomásukat, a bíróság ezeket is bizonyítékként fogja értékelni, ahogy azokat a vallomásokat is, amelyek a tárgyalásokon hangzanak el. Hozzátette: a bíróság úgy is dönthet, hogy a tárgyaláson elhangzottakat nem fogadja el, hanem a nyomozati szakaszban tett vallomásokat veszi alapul.

Kádár András szerint az eljárás alapvető problémája, hogy a vallomásokban felbukkannak olyan „fantomok”, akiknek a meghallgatása megmagyarázhatatlanul elmaradt. Ilyen személy, aki állítólag 2008-ban ment oda Balogh Zsolthoz, hogy megvesztegesse, ám a BKV megbízott vezérigazgatója ezt nem fogadta el, hanem Hagyó Miklóshoz irányította a férfit – ismertette a történetet az ügyvéd. Kádár András szerint erre semmilyen bizonyíték sincs Balogh Zsolt változó tartalmú vallomásain kívül. Hagyó Miklós jogi képviselője úgy véli, az a furcsa, hogy a nyomozás két és fél éve alatt, amikor több mint száz tanút hallgattak meg, ezt az embert soha, senki nem tartotta fontosnak kihallgatni, pedig a nevét is lehet tudni.

További belföldi híreink