Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-11-09 11:51:59

„Arcátlan, nevetséges” Nekimentek Orbánék éjszakai módosítóinak

Alkotmányellenes, arcátlan, abszurd és nevetséges. Ezekkel a jelzőkkel illette az ellenzék a választójogi törvényt és ehhez benyújtott több száz fideszes módosító indítványt. Az éjszakai órákban megtartott újra megnyitott parlamenti részletes vitában a fideszes képviselők védték a regisztrációra és a kampánycsendre vonatkozó javaslataikat. Az is kiderült, hogy a jegyzőknek mégsem kell majd házhoz menniük a regisztrációkor. A választójogi törvényről várhatóan másfél hét múlva szavaz az országgyűlés.

„Arcátlan, nevetséges” Nekimentek Orbánék éjszakai módosítóinak

A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa az atv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

Késő esti, már-már éjszakai hangulat az országgyűlésban: a választójogi törvényt, a benyújtott többszáz módosítót és magát az eljárást bírálta az ellenzék szerdán. Az  MSZP egyetlen jelenlévő képviselője gyalázatosnak nevezte a javaslatot.

„Ezzel a törvénnyel a Fidesz zárójelbe tette minden mondatát, amit valaha mondott a demokrácia iránti elkötelezettségéről. Minden mondatát” – figyelmeztetett Lamperth Mónika, MSZP-s képviselő.

A fideszes Papcsák Ferenc azonban ezt visszautasította, mert szerinte azért adtak be tucatnyi módosítót, mert „joguk van hozzá” és úgy vélte, az ellenzék is megtehette volna ugyanezt. Az MSZP-s képviselő ezután elhagyta az üléstermet, mert mint mondta ilyen összebarkácsolt, a Fidesz nyerési esélyeit javító törvény vitáját értelmetlennek tartják

„A szocialistákat már nem tudjuk megkérdezni, mert már az az egy képviselőjük is feladta, miközben az ellenzék pártjai kérték, hogy nyissuk meg a részletes vitát” – mondta a vita egyik pontján Papcsák. Papcsák ezután az LMP-t az MSZP-hez hasonlította. Ezen pedig összevesztek Schiffer Andrással.

Az LMP–s politikus a kampánycsendre vonatkozó utolsó pillanatban benyújtott fideszes módosítókat bírálta. Például azt, hogy a kampányban az interneten nem lehetne politikai reklámot elhelyezni.

„Mire gondolnak? Arra, hogy például a fidesz.hu-n kampányidőszakban nem lehet a fideszt hirdetni?” – firtatta az LMP-s Schiffer.

Az ellenzék ezután Szakács Imre fideszes képviselőt bírálta, aki módosítójával lehetővé tenné azt, hogy a jegyzők házhoz menjenek a regisztrációkor.

„Nem tudtam kivárni a normál felszólalást, mert annyi butaság hangzott el, kénytelen voltam kétpercest nyomni. Annak örülök, hogy Szakács képviselő úr bevallotta, hogy nem szeretne sok szavazót látni a szavazófülkében” – bírálta az LMP-s Karácsony Gergely a fideszes Szakácsot.

„Karácsony Gergely képviselő igazat mondott, amikor azt mondta: hogy sok butaság elhangzik, de a legnagyobbat ő mondta, tehát kár volt felállnia. Ez egy aljas húzás” – vágott vissza a fideszes Szakács.

A választójogi törvény zárószavazása várhatóan másfél hét múlva, november 19-én lesz.

atv.hu

További belföldi híreink