Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-10-21 12:20:00

"Évente 50-60 észlelés" Magyar katonák az ufókról - felvétel

Az azonosítatlan repülő tárgyak, azaz az ufók álltak a középpontban egy kaposvári konferencián. Nyugalmazott pilóták hihetetlen történeteit hallhatták az érdeklődők. A katonák régen nem beszélhettek az azonosítatlan repülő tárgyakról, mert akkor elbocsátották volna őket.

"Évente 50-60 észlelés" Magyar katonák az ufókról - felvétel

A Magyar Ufó Kutatási Központ évente 50-60 magyarországi ufóészlelést jegyez fel. Ilyen adatbázisok az azonosítatlan repülő tárgyakról 1947, egy amerikai észlelés óta készülnek. Az ufónak elkönyvelt tárgyak egyikéről sem igazolódott minden kétséget kizáróan, hogy Földön kívüli dolog, de sok esetben ezt cáfolni sem sikerült. „Ma már az FBI irattárából több ezer ufó dokumentum gyűjthető össze, amely olyan jelenségről közvetít, amely a szkeptikusok szerint nem is létezik. Nem létező esetekről hogy lenni ennyi dokumentált esetet rögzíteni” – fogalmazott Kriston Endre.

A konferencián Knoll Gyula nyugalmazott repülőezredes most megjelent könyvét mutatta be. Elmondta: régen a pilóták nem beszélhettek arról, ha ufót láttak. „Ha én akkor ufózok, azt mondták volna Knoll begolyózott, le is vettek volna a repülésről” – mondta Knoll ezredes.

Kositzky Attila 43 évig repült a hadseregben. 1989-ben meggyanúsították, hogy elkapott egy ufót. „Rám fogták, hogy felszálltam és elfogtam egy ufót. Egy dolgot kellett megnéznem. Reggel azonban amikor jöttek az újságírók, hogy ufót fogtam-e, majdnem hanyatt estem” – fogalmazott a repülőtábornok.

Az ufó-kultuszról számos újság, film is megjelent. Külön kutatási szervezetet is létrehoztak, amelynél be lehet jelenteni, ha valaki ufót lát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink