Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-10-11 11:02:59

Íme a lista: ők szólalnak fel Bajnaival

Bajnai Gordon lesz a Milla október 23-ai rendezvényének egyik szónoka. Juhász Péter, az egyesület elnöke cáfolta, hogy a volt kormányfő lenne a vezérszónok, majd elmondta, hogy többek között beszédet fog mondani Kónya Péter, Tamás Gáspár Miklós és Balavány György is.

Ahogy beszámoltunk róla, a Milla elnöke, Juhász Péter az ATV Startban bejelentette, hogy Bajnai Gordon is felszólal az egyesület október 23-ai rendezvényén a Szabad sajtó útján.

Juhász beszélt arról is, hogy egyelőre csak egy nő fog beszédet mondani, ami nagyon kevés, ezért még várható, hogy változik a felszólalók köre. Bajnain kívül egyébként beszédet fog mondani Kónya Péter, a Szolidaritás társelnöke, Tamás Gáspár Miklós író, Balavány György újságíró, Siroki László, Kelemen Attila, a transindex.ro újságírója, Ungváry Rudolf közíró, Lovas Nagy Anna a Nők lázadása elnevezésű csoporttól és Juhász Péter is.

A tegnap este egyesületté alakult Milla elnöke arról is beszélt, hogy tévesen szivárgott ki a sajtóban az, hogy Bajnai lenne a rendezvény vezérszónoka, egy lesz a felszólalók között, de Juhász szerint nyilvánvaló, hogy a sajtó ezt így tálalja, hiszen ő a legismertebb név a szónokok között. A Milla elnöke nem tud arról, hogy a sajtóban megjelent témákról fog beszélni a volt kormányfő és nem is gondolja, hogy ez lenne Bajnai zászlóbontása. „Nem gondolom, hogy vezért választanánk és hogy a jövő miniszterelnöke itt fog most zászlót bontani”- mondta, majd hozzátette: „nem ez a fő üzenet, amennyire én tudom”.

Bajnai Gordon környezetéből az atv.hu úgy értesült, hogy a korábbi miniszterelnök elsősorban nem az Orbán-kormány bírálatával akar foglalkozni, hanem az elmúlt húsz év elemzésével egy mértékadó rendszerkritikára készül, továbbá az ellenzéki erők együttműködését elemezve cselekvési tervet fog ismertetni. Úgy tudjuk, Bajnai beszéde hangzik el utolsóként a tüntetésen. 

Orbán is utcára hívja az embereket

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke - megerősítve a több portálon is megjelent híreket - az MTI-nek elmondta, hogy Orbán Viktor kormányfő az állami ünnepségek keretében mond beszédet a Kossuth Lajos téren. Tavaly október 23-án Orbán Viktor Brüsszelben tartózkodott, ahol részt vett az euróválság kezeléséről rendezett európai uniós állam- és kormányfői találkozón, 2010-ben viszont ugyancsak a Parlament előtti téren mondott ünnepi beszédet. A Fidesz egyelőre nem jelezte, hogy tart-e külön rendezvényt.

   

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője október 23-án előbb Galgagyörkön, majd Püspökhatvanban vesz részt ünnepségen és mond beszédet.

   

Az MSZP nem tart nagygyűlést október 23-án, a szocialisták délelőtt konferenciát rendeznek az 1956-os forradalomról, illetve politikusaik megkoszorúzzák a megtorlás áldozatainak nyughelyét az Új köztemető 301-es parcellájában - tájékoztatta az MTI-t Török Zsolt szóvivő. Az MSZP a forradalom évfordulójának előestéjén, szokás szerint, Nagy Imre kaposvári szülőházánál rendez megemlékezést.

   

A Jobbik az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a budapesti Deák téren tartja ünnepi nagygyűlését. Az eseményen felszólal Vona Gábor pártelnök, Murányi Levente, a párt alelnöke és Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

   

Jávor Benedek, az LMP frakcióvezetője - a város polgármesterének meghívásának eleget téve - Hajdúszoboszlón mond ünnepi beszédet október 23-án – közölte az MTI-vel Heltai László választmányi szóvivő. Az LMP meghívást kapott az Egymillióan a sajtószabadságért csoport tüntetésére is, de arról még nem született döntés, hogy azon részt vesznek-e – tette hozzá. A párt fővárosi frakciója valószínűleg a 301-es parcellában koszorúz.

       

Október 23-án újra lesz békemenet. "Most az adósság béklyójából szeretnénk kitörni, és ha más értelemben is, újra áldozatokra és összefogásra van szükség" - közölték a szervezők.

  

A Demokratikus Koalíció fővárosi rendezvényt tart: az Egyetem téren Gyurcsány Ferenc pártelnök, volt kormányfő mond beszédet. A további program még szervezés alatt áll.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink