Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-10-10 19:41:38

A pápától kért áldást Budapestre Tarlós

A Budapest és Róma közötti kapcsolatok erősítésében állapodott meg Gianni Alemanno és Tarlós István, a két város főpolgármestere szerdán Rómában. A magyar városvezető pápai audiencián is részt vett.

Tarlós István az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a római főpolgármesterrel megállapodtak abban is, hogy kölcsönösen támogatni fogják a 2013-as olasz-magyar kulturális évadot. A találkozón szóba került a városüzemeltetés, azon belül pedig a közlekedés kérdésköre, amely Rómának is az egyik legnagyobb problémája.

A magyar és az olasz fővárosban is egy-egy szűk munkacsoportot hoznak létre a tapasztalatok és koncepciók cseréjére - tette hozzá. Szólt arról is, hogy Rómában jövő tavasszal választás lesz, s ígéretet kapott Gianni Alemannótól, hogy amennyiben újraválasztják, az első külföldi útja Budapestre vezet majd.

Tarlós István arról is beszámolt, hogy audiencián fogadta XVI. Benedek pápa, akitől azt kérte: áldja meg Budapestet. Megjegyezte, hogy a találkozó csak néhány perces volt, de hívő római katolikusként életre szóló élményt jelentett számára.

A főpolgármester látogatását a Római Magyar Akadémián zárta, ahol Molnár Antal igazgató tájékoztatta az intézet működéséről, továbbá áttekintették azt is, Budapest hogyan tudna közreműködni a kulturális évad szervezésében. Hozzátette, utóbbiról Balla János római magyar nagykövettel is egyeztetett, így a magyar kormány komoly támogatása mellett a főváros a programsorozat egyik kulcsszereplője lesz.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink