Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-10-04 08:20:07

Több rákos sejt pusztítható el: Íme a magyar felfedezés

Sikeresen zárult egy uniós támogatást is elnyert kutatási program, amelyet önkénteseken és daganatos betegeken végzett egy hazai társaság. Az ismert, rákellenes készítményhez kapcsolódó legutóbbi eredményekről Európa egyik legrangosabb szakmai folyóirata is beszámolt.

Több rákos sejt pusztítható el: Íme a magyar felfedezés

A rák a szív- és érrendszeri betegségek után világszerte a leggyakoribb. Egy magyar kutató – több éves kísérlet után – rájött, hogy nem az általános védelemért felelős immunrendszer pusztítja el a rákos sejteket, hanem az úgynevezett Természetes Tumorellenes Védelem.  A biokémikus bebizonyította ennek létezését. Elmélete ma már az Európai Unióban és további 17 országban bejegyzett szabadalom.

„Ez normálisan mindenkiben működik, ugyanis vannak a vérünkben különféle kismolekulák, amelyek be tudnak jutni mind a normál, mind a tumorsejtekbe, de a normál sejtek csak annyit vesznek fel, amennyi nekik kell, a tumorsejtek meg olyan sokat, amennyit csak bírnak, s ezek között vannak olyan molekulák, amelyek adnak egy jelet a tumorsejteknek, és azok elpusztítják saját magukat” – mondta el az ATV-nek Kulcsár Gyula, az Immunal Kft. biokémikusa.

A felfedezés gyógyászati jelentőségét az adja, hogy ha ennek a Tumorellenes Védelemnek a saját anyagait – akár koncentrátumként – bejuttatják a szervezetbe, több rákos sejt pusztítható el. A szabadalom alapján új termék is készült. A fejlesztés több mint 150 millió forintos költségéhez 90 milliót adott az unió és a magyar állam.

atv.hu

További belföldi híreink