Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-09-29 08:34:59

"Embernek nem nevezhető faj" Vona szerint a Jobbik nem rasszista

A Jobbik kormányra kerülése esetén csak egy szempontból fog különbséget tenni az emberek között, aszerint, hogy építik vagy rombolják az országot; az előbbieket támogatják, az utóbbiakat eltakarítják - jelentette ki Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, az Összefogás a közbiztonságért címmel meghirdetett demonstráción. A Jobbik Budapesten, Biszku Béla házánál is tüntetett.

Akik rombolnak, azok mehetnek a börtönbe vagy abba az európai uniós tagállamba, ahol szívesen látják őket - közölte a Jobbik elnöke a több tucat ember részvételével megtartott demonstráción. Azokat a brüsszeli politikusokat pedig, akik "integrációra oktatnak minket", arra biztatta, hogy "vigyenek magukkal Brüsszelbe vagy háromszázezer cigányt, integrálják, és csak utána adják vissza őket".

   

A Jobbik nem rasszista, ám ki kell mondani az igazságot: Magyarországon a cigányság nem kíván integrálódni, hanem arra rendezkedett be, hogy segélyekből és törvényen kívül éljen - fogalmazott Vona Gábor. Hozzátette: a helyzet hónapról-hónapra rosszabb, és Gyöngyös emiatt egyre élhetetlenebbé válik, ezért követelik városőrség vagy csendőrség, illetve a romák által lakott Duránda városrészben rendőrőrs felállítását.

   

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere kijelentette: magyar-magyar összefogásra van szükség, mert olyanok, akik "nem is nevezhetők embereknek" bántalmazzák a családunkat, "megfosztanak minket javainktól". Nem tűrhetjük, hogy bizonyos csoportok élősködjenek a nemzet testén - mondta.

   

Ludányi Zoltán, akit az Új Magyar Gárda Heves megyei kapitányaként mutattak be, úgy fogalmazott, hogy ha ennek "az embernek nem nevezhető fajnak" a gyöngyöspataihoz vagy a ceglédihez hasonló fellépésre van szüksége, akkor Gyöngyösön is készek mindent megtenni azért, hogy ne zaklathassák a "magyar családokat".

   

Kévés Tamás, a Jobbik gyöngyösi önkormányzati képviselője bejelentette: már 2500 aláírás gyűlt össze a városőrség és a rendőrőrs felállításáért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrség szerint a Juhász Oszkár elleni tavaly novemberi merényletkísérlet valójában önmerénylet volt. Föltételezések szerint az is elképzelhető, hogy az ellenzéki párt pénteki gyöngyösi tüntetésével erről, a számára kellemetlen hírről akarták elterelni a figyelmet.

"Nincs szebb dolog, mint kommunistát lőni"

Közben péntek este Budapesten, Biszku Béla volt belügyminiszter háza előtt is tüntetett a Jobbik. A tüntetők – párezer ember – pénteken kora este Mátsik György volt ügyész lakásától vonultak Biszku Béla 1957 és 1961 közötti belügyminiszter háza elé. A tömeg folyamatosan Biszku Béla-, Bajnai Gordon-, Gyurcsány Ferenc- és Orbán Viktor-ellenes rigmusokat skandált. "Kommunista gyilkosok!"; "Biszkut, Gyurcsányt börtönbe, Bajnait a tömlöcbe!"; "Vesszen az Orbán, mert hazug a kormány!" - kiabálták a tüntetők. A menetet a Margit körúton egy házból többször is leöntötték vízzel.

Helyszíni tudósítónk szerint az egyik transzparensen az antináci mozgalmak egyik ismert jelszava volt olvasható: „Soha többé!”, míg egy másikon Efraim Zuroffot, a Simon Wiesenthal Központ igazgatóját szólították föl, hogy legyen kedves a kommunista bűnök elkövetőit is üldözni.

Biszku Béla háza előtt beszédet mondott Novák Előd és Murányi Levente, a Jobbik két alelnöke.     Novák Előd kijelentette: a rendszerváltás csak hatalomátmentés volt, és bár "az egykori ügynökök által befolyásolt" Fidesz a 2010-es választásokat elsősorban az elszámoltatás kampányígéretével nyerte meg, mégis "szembeköpte a saját választóit", és nem hajlandó például a kommunista luxusnyugdíjakat megszüntetni. "Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened, nem fog fájni, nem kell félni!" - kiabálta Novák Előd Biszku Béla háza felé.    

Murányi Levente arról beszélt: őt is elítélték 1956-ban, ezért neki "nincs szebb dolog a világon, mint kommunistát lőni". A jobbikos országgyűlési képviselő élesen bírálta a kormányt, mondván: "most sem engedik, hogy visszaüssünk", ezért szerinte a kommunista bűnök "csak akkor lesznek megbosszulva, ha a Jobbik alakít kormányt".    

A tüntetés után a résztvevők elvonultak Biszku Béla háza elől. Többen különböző tárgyakat dobtak be a volt politikus kertjébe a kerítésen át, de a rendőrség - amely végig biztosította a vonulást - és a Jobbik szervezői nem engedték közel a tüntetőket a kapuhoz.   

Biszku Bélát az 1956-os forradalmat követő két sortűzzel kapcsolatban több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntettel gyanúsítják. A bíróság szeptember 10-én rendelt el vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat. Biszku Béla ugyanakkor azt állítja, hogy 1956-ban semmiféle kapcsolata nem volt a karhatalommal, "se közvetve, se közvetlenül".

MTI/atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink