Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-09-23 08:00:00

Eltűntek az autók az Andrássy útról

Tizenegyedik alkalommal rendezték szombaton meg Magyarországon eredetileg az Egyesült Államokból indult autómentes napot. Az Európai Mobilitási Hét zárónapján az Andrássy úton és a város több pontján várták az érdeklődőket. Több mint száz vidéki település is csatlakozott a rendezvényhez, így Spanyolország után Magyarország lett a második legtöbb helyszínt felvonultató ország a mobilitási héten.

Eltűntek az autók az Andrássy útról

A lezárt és így tényleg autómentes Andrássy úton ötletek százai születtek, hogyan lehet kihasználni, élhetőbbé tenni egyetlen parkolóhelyet.

A szervezők célja az volt, hogy autó helyet inkább biciklivel vagy tömegközlekedéssel utazzunk. Persze Budapest erre még kevésbé alkalmas.

„Sokkal inkább a sokkal olcsóbb villamosközlekedésre kell helyezni a hangsúlyt, ezeket egységes rendszerré kell formálni, ma ezek szórt vonalak. És ezeknek ki kell menni a városhatárig” – fogalmazott az ATV-nek Bősze Sándor, a Közlekedéstudományi Egyesület főtitkárhelyettese.

A szakértő szerint a több évtizedes lemaradás behozására most uniós forrásokra is lehet pályázni, elsősorban a kötöttpályás közlekedés fejlesztésére.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink