Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-09-12 13:56:59

100 adóellenőr vonult ki a pornós cég székházába

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei megszállták a Docler Holding irodáit – értesült a Lánchíd Rádió. Információik szerint a hatóság több mint 100 embere van az épületben, ahol több számítógépet is lefoglaltak és a vállalat számláit is ellenőrzik.

A Docler Holding internetes tartalomfejlesztéssel foglalkozik, de szexuális tartalmú és jóslással foglalkozó portálok is az érdekeltségébe tartoznak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője, Sárközi Andrea megerősítette a Lánchíd Rádió értesülését, de részleteket nem közölt.

Ahogy az atv.hu korábban többször is beszámolt róla, a Docler fő tulajdonosa Gattyán György, aki jelenleg az ötödik helyen áll a leggazdagabb magyarok listáján, vagyonát 98 milliárd forintra taksálják. A 42 éves vállalkozó tavaly 33 milliárd forinttal a 15. volt a listán. Cégcsoportjának zászlóshajója a világháló egyik leglátogatottabb oldala, egy interaktív pornóvideós chatszolgáltatás. Az alexa.com szerint a Docler oldala napi 30-35 millió egyedi látogatóval és 150-250 millió oldalletöltéssel a világ 62. legnépszerűbb oldala, míg az USA-ban a 48. helyen áll.

A cég igyekszik titkolni fő bevételi forrását: honlapjáról sok minden kiderül, csak az nem, hogy miből származik a legtöbb haszna. Ugyanakkor nagy teret szentel a jótékonykodásnak: a cégcsoport az elmúlt időszakban mint¬egy 1,2 milliárd forintot költött a kultúra, a sport, illetve a tudomány támogatására.

Anyagilag támogatják – többek között - a Junior Primissima Díjat, a Művészetek Palotáját, a Budapesti Operettszínházat, a Budapesti Fesztiválzenekart, a Művészetek Palotáját, az Ikarus Budapest Sportegyesületet, támogat továbbá véradó akciókat, rákkutatást, afrikai rászorulókat, valamint - honlapjuk szerint – a katolikus egyházat is.  

atv.hu / MNO

További belföldi híreink