Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-09-04 12:50:59

Bizonyíték: Varga Béla a kuruc.info tulajdonosa

A kaliforniai Healdsburg-ben élő Bela Varga a kuruc.info valódi tulajdonosa- írja az atlatszo.hu.

Július 20. óta ugyanis a domain regisztrációs adatbázisokban a kuruc.info internetcím valódi tulajdonosát a portál indulása, 2006 óta rejtegető cég, az anonim domain-szolgáltatásra szakosodott Domains by Proxy helyett a valódi tulajdonos neve és lakcíme szerepel. Ő pedig nem más, mint a Napa-völgyben élő volt borász, akit már korábban is többször összefüggésbe hoztak a nyíltan neonáci hírportállal, de eddig nem volt erről konkrét bizonyíték- írja az atlatszo.hu. Varga volt az, aki felajánlotta a Csatáry László lakása előtt tüntetők személyes adataiért a 100 ezer forintos vérdíj nagyrészét.

A domain regisztrációs adatbázisban szereplő adatok

Magyarországi jobbikos intézi a hirdetéseket a kuruc.infón

Bár többször felröppent a hír, hogy a kuruc.infót K. Roland, M. Balázs, illetve N. Előd szerkesztik, kézzelfogható bizonyítékot mindeddig senki nem szolgáltatott, a bűnüldöző hatóságok pedig minden bizonnyal szintén nem rendelkeznek ilyennel.

Az atv.hu viszont augusztusban leleplezte, ki értékesíti a lap hirdetési felületeit. A Kuruc.info a közelmúltban hirdetést tett közzé, melyben azt írták: immár magyarországi áfás számlát is tudnak adni az oldalon hirdető cégek, vállalkozók számára.

Egy fiktív vállalkozó, „Varjú József fotográfus" májusban árajánlatot kért a Kuruc.infón megadott címen. "Varjú" saját oldalát, a www.fenyiro.atw.hu honlapot kívánta reklámozni. A Kuruc.info nevében álnéven válaszoló „Bodoky Tamás” általános információkkal szolgált, és megadta „Varjú József” e-mail címét a reklámértékesítéssel foglalkozó munkatársa számára. A reklámértékesítő munkatárstól június 13-án érkezett levél:

„Tisztelt Varjú József!

Nagy Attila vagyok az Unified Quality Kft ügyvezetője!

Tudomásom szerint, igénybe szeretné venni szolgáltatásunkat a Kuruc.info honlapon történő Banner megjelenést!

Az alábbiak a teendők:

- Csatolva elküldtem egy tervezetet, ez a formája a szerződésnek,

- Önnek egy válaszlevélben kell elküldenie vállalkozásáról/végéről minden fontos adatot /cég név, székhely, adószám, cégjegyzék szám, vezető megnevezése,stb./

- A továbbiakban hozzájárul, hogy adatait saját rendszerünkben kezeljük/használjuk, harmadik félnek nem adjuk ki.

- Pontos postai levelezési címét megadja, amire elküldjük Önnek az aláírt szerződést, valamint a számlát!

- Amennyiben megérkezik a Cégünk számlájára, vagy címére a pénz, a számla kiállításra kerül és a következő 24 órában Hirdetése, megjelenik a kívánt honlapon!

- Az Ön esetében Bruttó 82.550 Ft-ot kell a fenti számlára utalni vagy befizetni!”

Mivel "Varjú" „Bodoky Tamással” előzetesen abban állapodott meg, hogy két hétre nettó harmincezer forintért szeretne hirdetni, ezt megírta Nagy Attilának, aki így válaszolt: „Én állítom a számlát, a többit a fiúk intézik! Amint megvan az összeg jelentkezzen!” (Nagy leveleit helyesírási hibáit meghagyva közöljük.)  

Miután „Bodokyval” – szintén e-mailben - sikerült fixálni az árat, Nagy Attila elküldte a szerződést, amit "Varjú" kitöltve visszaküldött, továbbá elküldte a hirdetés árát is. Nagy június 29-én nyugtázta a pénz megérkezését, és még aznap válaszolt: „Igen megjött, továbbítottam is, remélem már kint van a honlapon!”

Az utolsó tagmondat „Varjú József” hirdetésére, a fenyiro.atw.hu oldal bannerére vonatkozott, ami június 29-tő két héten át dokumentáltan megjelent a Kuruc.info nyitóoldalán.  

Nagy cégéhez tehát június 29-én érkezett meg a pénz, amit Nagy továbbított a „fiúknak”, a hirdetés pedig aznap meg is jelent: ez azért figyelemre méltó, mert a Unified Quality Kft számlavezető bankja, a K&H munkatársa megkeresésünkre közölte, külföldre történő utalás esetén az átfutási idő átlagosan négy nap, de akár másfél-két hét is lehet. Márpedig, mint Nagy Attila írta, - a megjelent hirdetés pedig bizonyítja is -, a pénz kevesebb, mint egy nap alatt eljutott a Kuruc.infós „fiúkhoz”. Egy adóhatósági ellenőrzés persze rövid úton kiderítheti, kinek és hová továbbította ilyen gyorsan a hirdetésszervező az összeget.  

Ezek után már csak a számlázás maradt hátra, "Varjú" augusztus 1-én megkapta a számlát.

Kiderült, hogy a Kuruc.info ügyeit nem külföldről, hanem Magyarországról intézik. Nagy Attila hús-vér magyar ember, cége a Unified Quality Kft 2009 óta működik. Kezdetben Nagy és D. Cs. voltak a cég tulajdonosai, 2010 óta már csak Nagy Attiláé a Jászapátiban működő vállalat. Tevékenységi körében biztonsági rendszer szolgáltatás, rendezvényszervezés, gépjárműüzemanyag-kiskereskedelem, és június 20. óta reklámügynökségi tevékenység is szerepel, honlapján pedig árnyékolástechnikai szolgáltatásokat kínál.

Nagy Attila emellett a MÁV FKG-nél is dolgozik, Facebook-adatlapján az érdeklődési kör résznél elsőként a Kuruc.infót, majd a Jobbik Magyarországért Mozgalmat tüntette fel. Iwiwes adatlapja szerint Nagy Attila a Jobbik Jászapáti szervezetének a tagja.

atv.hu / atlatszo.hu

Ajánlom

További belföldi híreink