Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-08-31 12:55:59

Vona Gáborral is jó kapcsolatban volt a saját lányát erőszakoló gárdista

A tegnap elítélt férfi odaadó gárdistaként jó kapcsolatot ápolt a Magyar Gárda vezetőivel, és többek mellett Vona (Zázrivecz) Gábor Jobbik-elnököt is személyesen ismerte. Lánya elmondása szerint apja – Budapesten illetve dabasi családi napokon - többször találkozott és tárgyalt Vonával. Frissítve: a Jobbik szerint Vona Gábor nem ismerte az elítélt férfit.

Első fokon tíz év kilenc hónap, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a Dabasi Városi Bíróság azt a férfit, aki 2006 és 2010 áprilisa között rendszeresen megerőszakolta és verte a lányát. A férfi a bűncselekmények elkövetésekor a nemzeti öntudatot és erkölcsiséget hirdető Magyar Gárda felesküdött tagja volt feleségével együtt, aki szintén közreműködött a családon belüli szexuális erőszakban. Az áldozat elmondása szerint apja jó viszonyt ápolt a gárdaalapító Jobbik-elnökkel, Vona Gáborral is.

A 2010 novemberében kezdődött perben Bolvári Csaba bíró erkölcsi okokból zárt tárgyalást rendelt el, a csütörtökön meghozott ítélet rendelkező részének ismertetése viszont nyilvános volt: a bíróság Nemes Leventét folytatólagosan elkövetett erőszakos közülés, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés, valamint társtettesként aljas indokból elkövetett testi sértés bűntettében találta bűnösnek. Feleségét, Nemes Ildikót  bűnsegédként folytatólagosan elkövetett erőszakos közülés, valamint társtettesként aljas indokból elkövetett testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az atv.hu márciusban exkluzív interjút készített az áldozattal: N. Angéla beszámolt róla, hogy apja hetente kétszer-háromszor élte ki rajta aljas ösztöneit, és az aktusokról videofelvételeket is készített. A lány anyjától próbált segítséget kérni, ám a nő férje pártját fogta. N. Angéla egy ízben teherbe esett apjától, ezért Erdélybe vitték, ahol abortuszt végeztek el rajta.

 

Mindeközben a férfi odaadó gárdistaként jó kapcsolatot ápolt a Magyar Gárda vezetőivel, és többek mellett Vona (Zázrivecz) Gábor Jobbik-elnököt is személyesen ismerte. Lánya elmondása szerint apja – Budapesten illetve dabasi családi napokon - többször találkozott és tárgyalt Vonával, akit egyébként a férfi letartóztatásakor a gárdistatársak azonnal értesítettek a történtekről.

N. Angéla arról is beszélt, hogy apja meg akarta szervezni a Székely Gárdát, valamint rendszeresen erőszakos akciókról beszélgetett társaival. Saját készítésű lángszórójával például a budapesti melegfelvonulásra is el akart menni, valamint azon viccelődtek, hogy olyan gépet kellene készíteni, ami kutyatápot készít a cigányokból.

Az atv.hu a történtek kommentálását kérte mind a Jobbiktól, mind a betiltott gárda utódszervezeteitől. Válasz egyelőre sehonnan nem érkezett.  

Frissítve:

16:42-kor megérkezett a Jobbik közleménye:  

 

"Hazugság, hogy Vona Gábor jó kapcsolatot ápolt volna az ominózus  gárdistával, akit egyébként az azóta feloszlatott Magyar Gárda még 2008  első felében kizárt soraiból. Bár a Jobbik elnöke pozíciójából fakadóan  számos emberrel válthat szót ismeretlenül, vagy találkozhat néhány percre  nyilvános rendezvényeken, ezt az embert nem ismerte, nem ismeri. A Jobbik  egyébként enyhének tartja az ítéletet, a megrontást, megerőszakolást a leghatározottabban elítéljük függetlenül az elkövető személyétől. Ezt  bizonyítja a pedofilok kémiai kasztrációjára vonatkozó parlamenti  indítványunk is és a közbiztonságot erősítő számos BTK-módosító  javaslatunk.

 

Azt is felfoghatatlannak tartjuk, hogy az Önök csatornája az egyébként  számos bűncselekmény miatt elítélt N. Angéla szavait úgy fogadja el  megkérdőjelezhetetlen ténynek, hogy arról a másik érintettet megkérdezték  volna a cikk megjelenése előtt" - áll a Jobbik közleményében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink