Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-08-22 09:00:59

Daróczi: a jobboldal érdeke, hogy polgárháborút robbantson ki

Magyarországon ma apartheid-jelenség van - mondta Daróczi János az ATV Egyenes Beszédben. Az újságíró szerint az, amit a szélsőjobb művel, jelentős kiszolgáltatottságot jelent a cigányságnak.

Daróczi: a jobboldal érdeke, hogy polgárháborút robbantson ki

Hírek, fotók, videók! Kattintson, lájkoljon minket és ossza meg a véleményét az atv.hu Facebook-oldalán is! Az atv.hu heti kérdésére pedig szavazzon a nyitólapon!

Az elmúlt években jól működött a szélsőségekre épülő kampány, mondta Daróczi János a hétvégi ceglédi szélsőjobboldali demonstrációval kapcsolatban. Az újságíró szerint az, amit a szélsőjobb művel, jelentős kiszolgáltatottságot jelent a cigányságnak, a roma emberek belefáradtak abba, hogy velük kampányolnak. A jogvédő hozzátette: téves az a vélekedés, hogy a romák nem szeretnek dolgozni, mert akár ezer forintért is elhelyezkednének, azonban ehhez munkahelyekre lenne szükség. Daróczi János szerint annak ellenére, hogy a kormány szavakban mindent megtesz a cigányság felzárkóztatásáért, Magyarországon ma apartheid-jelenség van.

Az újságíró elmondta: a romákat teljesen elkülönítik és megfélemlítik.  A rendőrség ugyan valóban mindent megtett a ceglédi helyzet megnyugtatásáért, ugyanakkor az, hogy nem történt tragédia, az a helyi cigányság józanságán múlt, vélekedett. Daróczi János elmondta: a jobboldal érdeke, hogy polgárháborút robbantson ki, hogy ezzel bebizonyítsa, hogy a romák erőszakosak. A jogvédő hozzátette: ha a helyzet nem rendeződik, külföldi segítséget kell kérniük azért, hogy megóvják a magyar cigányságot.  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink