Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-08-21 16:29:59

Ungvári: Csurka darabja zsidó- és magyarellenes

Az író szerint egy politikai provokációra készült a darab, aminek helyet ad az Új Színház, ezért nem lehet nem rátenni a felelősséget a főpolgármesterre és a kulturális alpolgármesterre.

Ungvári: Csurka darabja zsidó- és magyarellenes

Hírek, fotók, videók! Kattintson, lájkoljon minket és ossza meg a véleményét az atv.hu Facebook-oldalán is! Az atv.hu heti kérdésére pedig szavazzon a nyitólapon!

A Hatodik koporsó című dráma magyarellenes – mondta Ungvári Tamás Csurka István darabjával kapcsolatban. Az író szerint a dráma egy zsidó tisztet tart felelősnek a Trianoni békeszerződésért, ami teljesen félreértelmezi a történelmet. Ungvári Tamás elmondta: a dráma egyértelmű politikai provokáció, és ebben van felelőssége a jelenlegi kormánypároknak és városvezetésnek is, akik abban érdekeltek, hogy a saját közönségüknek játszanak. Az író szerint nem lehet azt csinálni, hogy dilettáns igazgatók, dilettáns darabokat mutatnak be politikai szándékból, ugyanakkor szöveget nem lehet betiltani, mert szólásszabadság van. Az ilyen darabokat játszó színházaktól el kellene venni a támogatást – tette hozzá Ungvári Tamás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink