Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-08-01 06:15:39

50 év után is magyar a világbajnok: Nádas Tamás

50 év után ismét magyar világbajnoka van a műrepülés szabad kategóriájának. Nádas Tamás a hazai légtér előnyét élvezve győzött a Nyíregyházi Világversenyen, orosz és francia pilótát megelőzve. Ilyen sikert a magyar műrepülés utoljára 1962-ben, Budaörsön könyvelhetett el.

50 év után is magyar a világbajnok: Nádas Tamás

Nemcsak a sorsolás, hanem a Kalocsai mintás overall is segített Nádas Tamásnak a mostani sikerhez. Az Európa-bajnok és négyszeres magyar bajnok a szabad kategóriában aratott győzelmet a 10. műrepülő világbajnokságon. Bár Nyíregyházán az alacsony felhő és a szél nem nagyon kedvezett a versenynek, Nádas tudta hozni a formáját.

Utoljára Katona Sándor volt világbajnok ebben a versenyszámban. Ő most végignézte a versenyt és elsők között gratulált a Nádasnak.

A többi magyar résztvevő elmaradt a várttól. Ábrányi Tamás a 25. helyen zárt, Keserű Béla 73., Kovács Gergely 79. lett. A VB-n az összesített verseny első három helyezettje mellett minden szekció győztese is érmet kap. A VB szombatig folytatódik a szabolcsi megyeszékhelyen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink