Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-07-29 09:05:00

A népszavazás bojkottját javasolta Orbán a romániai magyaroknak

Orbán Viktor szerint az európai válság lényegében Brüsszel válsága. A miniszterelnök a Tusnádfürdőn zajló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján azt mondta: Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat. Orbán Viktor arra kérte az erdélyi magyarokat: ne menjenek el vasárnap szavazni.

A népszavazás bojkottját javasolta Orbán a romániai magyaroknak

„Nagy kockázatot jelent a választás” – hangsúlyozta Tusnádfürdőn a magyar kormányfő, aki nagy román hazafinak nevezte Traian Băsescu felfüggesztett román államelnököt a Bálványosi Szabadegyetem zárónapján Orbán Viktor. A kormányfő azt mondta: bár nem szeretne beavatkozni Románia belügyeibe, aggodalommal tölti el, amit lát.

„Kívánom, hogy jó döntést hozzanak, például úgy, hogy nem döntenek” – mondta Orbán.

A miniszterelnök az új román kormánnyal való együttműködésre utalva azt is kijelentette, hogy a nemzetközi kapcsolatokban a hazafiak jobban meg tudnak egyezni egymással, mint az internacionalisták.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte az európai válság lényegében Brüsszel válsága. A miniszterelnök azt mondta: Közép-Európa sikeresebb volt a válságkezelésben, mint a Nyugat, de Magyarországnak, és Romániának most erőfeszítéseket kell tennie, hogy bekerülhessen a Szlovákia, Csehország, Lengyelország alkotta sikerzónába. A kormányfő szerint a mai európai válságra nincs központi megoldás, a nemzeteknek saját erőfeszítéseik révén, külön-külön kell megoldaniuk a saját problémáikat – mondta.

atv.hu

További belföldi híreink