Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-07-18 18:21:36

Visszakerül a 95,3-as pályázatba a Klubrádió

A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a médiatanács azon határozatát, melyben alaki hibára hivatkozva kizárta a Klubrádiót a 95,3-as frekvenciapályázatból. Ezzel a Klubrádió visszakerül a 95,3-as pályázatba. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs - olvasható a médium internetes oldalán.

A Médiatanács arra hivatkozva zárta ki a Klubrádiót a 95,3-as frekvencia-pályázatból, mert szerintük a Klubrádió nem írt alá minden lapot. A médiahatóság azt várta volna el, hogy az üres lapokat is aláírja a Klubrádió a pályázatában.


Médiatanács: a hatóság álláspontját erősíti a Fővárosi Ítélőtábla döntése

A médiahatóság tájékoztatása szerint a Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése értelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának új eljárásban kellett vizsgálnia a rádiós frekvenciapályázatok alaki és tartalmi érvényességét, így a hatóság álláspontja szerint a bíróság a médiatanács korábban kifejtett álláspontját erősítette meg.

   

Az NMHH Szóvivői irodája szerdán, a bíróság döntését követően azt közölte az MTI-vel: tévesen állította korábban a Klubrádió azt, hogy a fellebbezésére hozott bírósági ítélet "kimondta a pályázat eredményességét".

   

"Korábban a médiatanács visszautasította, a bíróság döntése pedig a hétfői végzésben cáfolja a Klubrádió korábbi állítását" - olvasható a hatóság közleményében, amelyből kiderül: a médiatanács hétfőtől bírósági határozatban is elismert álláspontja, hogy a testületnek új eljárásban kellett vizsgálni a pályázatok alaki és tartalmi érvényességét, ennek során dönteni kellett a pályázat eredményességéről vagy eredménytelenségéről.

   

Mint írják, a bíróság azt is rögzítette, hogy az alaki érvénytelenségről és a pályázat eredménytelenségéről szóló döntést médiatanácsi határozatban kell meghozni. A megismételt eljárásban a testületnek hatósági határozatba kell foglalnia "az alaki és tartalmi alkalmasság kérdésében", valamint "az eljárás eredménytelenségéről" hozott döntéseit.

   

A médiatanács visszautasítja a médiaszolgáltatási célú frekvenciapályázatokon részt vevő cégek olyan kísérleteit, amelyek a sajtón keresztül politikai nyomásgyakorlással igyekeznek a médiatanács döntését befolyásolni - közölte a hatóság.

   

A médiatanács július 5-én három budapesti rádiós frekvenciapályázat valamennyi pályázatát érvénytelenítette alaki okokból, közöttük a Klubrádió pályázatát is. A hatóság akkori tájékoztatása szerint a tizenegy pályázat érvénytelenítésénél a bíróság 95,3 MHz-es frekvenciapályázattal kapcsolatos döntését vették alapul.

   

A Klubrádió jelenleg is a 95,3 MHz-es frekvencián sugároz, tavaly február óta ideiglenes engedéllyel. A hatóság tavaly júliusban hirdette meg a frekvenciát, ám decemberben az Autórádió Kft.-t hirdette nyertesnek. A Klubrádió a döntést megtámadta a bíróságon, amely kimondta: az Autórádió pályázata alaki okok miatt érvénytelen. A pályázaton a második legtöbb pontot a Klubrádió érte el.

MTI / Klubrádió

Ajánlom

További belföldi híreink