Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-07-17 14:39:59

Gúr: Orbánéknak minimum be kellene ismerni, hogy becsapták az embereket

Bírálja az MSZP a kormány 300 milliárdos munkahelyvédelmi programját, szerintük a kabinet csak ígérget.

Gúr: Orbánéknak minimum be kellene ismerni, hogy becsapták az embereket

Hírek, fotók, videók! Kattintson, lájkoljon minket és ossza meg a véleményét az atv.hu Facebook-oldalán is! Az atv.hu heti kérdésére pedig szavazzon a nyitólapon!

Bírálja az MSZP a kormány 300 milliárdos munkahelyvédelmi programját – a párt szerint a kormány csak ígérget, de valójában az elmúlt két évben semmit nem tett a foglalkoztatás növeléséért, és a munkanélküliség ellen.

Gúr Nándor az ATV Startban úgy vélekedett, miközben a kormány szerint a csomag 1,7 millió embert érint majd kedvezően, az eddig meghozott intézkedésekkel mintegy 3,5 millió embert hozott nehéz helyzetbe.

Az MSZP alelnöke szerint a kormány a foglalkoztatás növelésében sem tudott eredményt elérni, hiszen ma a foglalkoztatottak száma a válság előtti időszakhoz képest 75 ezerrel kevesebb, a kormányváltás óta bekövetkezett mintegy hetvenezres foglalkoztatottság-növekedés pedig a több, mint százezer a közfoglalkoztatásban létrejött munkahelynek köszönhető, ám eközben a valódi munkaerőpiacon dolgozók száma mintegy harmincezerrel csökkent. Ráadásul a 8 órában dolgozók kárára a négy- és hatórás foglalkoztatottak száma bővült mintegy ötvenezerrel – tette hozzá a szocialista képviselő, aki szerint a kormány annak ellenére tett betarthatatlan ígéreteket, hogy nagyon is tisztában volt a válság okozta körülményekkel, ezért Orbánéknak minimum be kellene ismerniük, hogy becsapták az embereket.

Gúr azt is megjegyezte, ma jóval több az álláskereső, mint a kormányváltás előtt, akik számára a kormány Európában a legrosszabb feltételeket működteti azáltal, hogy 9-ről 3 hónapra csökkentette a munkanélküli ellátás folyósításának időtartamát. Ráadásul eközben a járulékokat mind a munkaadóktól, mind a munkavállalóktól ugyanúgy beszedik – tette hozzá.

Gúr beszélt arról is, hogy az Orbán Viktor által 2014-re beígért százezer forintos minimálbér reálértéken a jelenlegi minimálbérnél mintegy tízezer forinttal ér majd kevesebbet.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink