Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-06-02 04:49:32

„Vastapsot kapott” Díszpolgár lett a leghitelesebb magyar tévés

Díszpolgárokat avattak a XIII. kerületben. Az elismerést idén Vitray Tamás, a hazai televíziózás kiemelkedő alakja, Portisch Lajos sakknagymester és Dr. Angyal Ádám közgazdász, egyetemi tanár kapta. Mindannyian meghatódtak a díj átvételekor, életük jelentős részét ugyanis a kerületben élték le, így sokat jelent nekik, hogy díszpolgári címet kaptak.

„Vastapsot kapott” Díszpolgár lett a leghitelesebb magyar tévés

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Pénteken zsúfolásig megtelt a terem – mindenki a díjazottakra volt kíváncsi. Az éppen 74 éves XIII. kerület születésnapján programsorozatot rendeztek a kerület vezetői. Tóth József polgármester szerint minden évben nagyon nehéz eldönteni, hogy kik legyenek a díszpolgárok, mert óriási az aktivitás a kerületben, és mindig több tíz jelölt közül választják ki végül a díjazottakat. A pénteken díjazottakkal együtt már 62 díszpolgára van a kerületnek.

Dr. Angyal Ádám közgazdász 60 éve lakik a kerületben. 25 évet dolgozott a hajógyárban. Új szemléletű vállalatvezetése tette vezérigazgatóvá. Ma egyetemi tanár a Corvinuson. Szakmai könyvei, tanulmányai alapművek a vállalati vezetőknek.

Portisch Lajos, nemzetközi sakknagymestert fiatalkora óta kötődik a kerülethez. Újlipótvárosban lakott szüleivel, majd tíz éve ide is költözött vissza. A XX. század legjobb magyar sakkozója idén 75 éves. Generációknak volt ő „A sakkozó”. 12 évesen már játszott.

Vitray Tamást vastapssal fogadta a közönség. A 60-as, 70-es, 80-as években nem volt nála gyakoribb vendég a magyar családok otthonában. Ahogy sokan mondják: a dobozból tévét csinált, máig generációk emlékeznek egy-egy gesztusára, mondatára.

A máig legmegbecsültebb, és leghitelesebb televíziós a Visegrádi utcában született; nyolc újlipótvárosi épületben lakott, gyermekkorát a Hegedűs Gyula utcában élte meg. Tizenéves korában rendszeresen focizott a Szent István parkban.

atv.hu

További belföldi híreink