Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-05-28 08:36:59

Zagyva jobbkeze, a HVIM vezetője szerint a Dunába lesznek lőve a zsidók

Szálasi-idézetet küldött az alkotmány-előkészítő bizottságnak, a német Werwolf terroregységeket tartja a mai időkben követendő példának, a becsület napján pedig a cionisták elleni támadásra szólított fel a szoborgyalázás miatt letartóztatott HVIM-vezető. A jobbikos parlamenti képviselő, Zagyva György Gyula szerint bármilyen zsidó emlékmű meggyalázása "piszlicsáré ügy".

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

A fővárosi emlékművek megrongálásával gyanúsított Incze Béla mellett tüntettek vasárnap este Budapesten, a Markó utcai büntetés-végrehajtási intézet előtt. A tüntetést Zagyva György Gyula jobbikos képviselő szervezte.

A néhány tucat egybegyűlt előtt felszólaló Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke kijelentette: a rendőrség két napja azért akadályozza munkájában Incze Béla ügyvédjét, hogy ügyfelét az ő jelenléte nélkül tudják előzetes letartóztatásba helyezni. Zagyva azt mondta, a letartoztatott férfi "a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja, sőt vezetőségi tag és köpünk rá, hogy ki mit gondol erről". Incze a szervezet budapesti elnöke, országos elnökségi tag. A hétvégén a rendőrség 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. Zagyva a tüntetésen kijelentette, hogy a Duna-parti, vagy bármilyen zsidó emlékmű meggyalázását nyugodtan lehet "piszlicsáré ügynek" nevezni.

Az elmúlt napokban több szobrot is megrongáltak, meggyaláztak az országban. Kedden Raoul Wallenberg svéd diplomata budapesti szobrára tettek ismeretlenek disznólábakat. Dániel Péter ügyvéd május 16-án hajnalban vörös festékkel öntötte le a néhány nappal korábban a Somogy megyei Kerekiben felavatott életnagyságú Horthy Miklós-szobrot, amelynek nyakába "Tömeggyilkos, háborús bűnös" feliratú táblát akasztott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton közölte: péntek délelőtt több állampolgári bejelentés is érkezett a rendőrségre fővárosi emlékművek megrongálásáról.

Ahogy beszámoltunk róla, az akkor még ismeretlen tettesek különböző uszító, mocskolódó feliratokat festettek a Duna-parti mártíremlékműre, a szintén XIII. kerületi, Pozsonyi úti zsidóemlékműre és az V. kerületi, Szabadság téri szovjet emlékműre. a Duna-parti emlékmáre azt írták fel, "Nem a ti országotok, mocskos zsidók!", "Oda lesztek belelőve" és a "Köszönjétek Dánielnek!" A feliratokat még péntek délelőtt eltávolították a szoborcsoportról.

A BRFK közösség elleni izgatás és rongálás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Incze szerint támadásra kell készülni a cionisták ellen

Incze Béla februárban egy neonáci rendezvényen is felszólalt, akkor a budai vár ostromát és a jelen kort párhuzamba állítva azt mondta: "akiknek nem lett volna elég probléma egy gyomorlövés, benzinnel lelocsolták és felgyújtották. Mi sem várhatunk sokkal jobbat a cionista világhatalom képviselőitől. Ránk is hasonló dolgok fognak várni, hogyha nem készülünk fel a támadásra. Nem a menekülésre, nem a hátrálásra, hanem a támadásra" - szögezte le Incze, aki a HVIM-ben Zagyva György Gyula és Toroczkai (Tóth) László közvetlen munkatársa.

"Reggel munkába megy, este felrobbant valakit"

Ugyancsak ő volt az, aki tavaly márciusban arról beszélt, hogy a maga részéről a német Werwolf terroregységeket tartja követendő példának. Egy Budaházy György bebörtönzése elleni tiltakozó gyűlésen Incze Béla a fegyveres népi ellenállásról szónokolt, ami napjainkban szerinte nagyjából úgy működne, ahogy a II. világháború végén megalakuló Werwolf egységek működtek: népi terrorszervezetként, melyek működésének köszönhetően a Harmadik Birodalom legyőzői a háború vége után másfél évtizeddel sem tudhatták, hogy hol robban fel egy bomba, mikor szorítanak kést a nyakukhoz.

A HVIM elnökségi tagja arra kérte az egybegyűlteket, mindenki kezdjen küzdő-vagy önvédelmi sportokra járni, ismerkedjen meg a számára hozzáférhető fegyverekkel, mert lehet, hogy eljön az az idő, „amikor mindenki elmegy a munkába reggel, aztán este felrobbant valamit” „Ki tudja”, morfondírozott Incze, majd sietve hozzátette, hogy ő nem akar senkit semmire buzdítani, hiszen Budaházyt is ezért sikerült elkapni, ő mindössze felveti a lehetőséget, hiszen miért ne az ő oldalukra dőljön el az ország sorsa a későbbiekben.

Incze miatt zárták ki egyébként két évvel ezelőtt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat az alkotmány előkészítéséből. Minden frakció öt társadalmi szervezetet kérhetett fel a részvételre, a Jobbik többek között a HVIM-et kérte fel, azonban Incze Béla egy Szálasi-idézetet tartalmazó e-mailben vette fel a kapcsolatot az alkotmány-előkészítő bizottsággal. Incze levelének végén az állt, hogy "minden mozgalom olyan erős, amilyen ellenhatást tud kiváltani."

"Az újfasizmus előretörésének újabb állomása"

A XIII. kerületi önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: "félő, hogy az emberek ezreinek múltját megszentségtelenítő, a ma élők számára félelemkeltő cselekedet az újfasizmus előretörésének újabb állomása".

  

A Mazsihisz "felháborítónak és rémisztőnek" tartja, hogy egy hét leforgása alatt meggyalázták a Raoul Wallenberg emlékművét a II. kerületben és a Vizafogón található mártíremlékművet - olvasható a szervezet által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Közölték, hogy feljelentést tettek a rendőrségen.

A Fidesz elítél minden provokációt

A Fidesz elítél mindenfajta politikai provokációt -  közölte az MTI-vel a szoborgyalázásokkal kapcsolatban pénteken a párt szóvivője. A Fidesz és a magyar kormány többször is világossá tette, hogy teljes mértékig elítél minden szélsőséges megnyilvánulást, elkötelezett az alaptörvény mellett, amely Magyarországon mindenkinek biztosítja a békés és biztonságos élet feltételeit - olvasható Selmeczi Gabriella közleményében.

  

"Ugyanakkor elítélünk mindenfajta politikai provokációt is, hiszen nyilvánvaló, hogy a szélsőségek egymásból táplálkoznak és egymást erősítik" - fogalmaz a Fidesz szóvivője. A közlemény nem utal arra, mely szoborgyalázásokat ítéli el a párt.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink