Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-05-23 14:52:21

Székhelyi-ügy: leváltották az egri kulturális bizottság fideszes elnökét

Az egri polgármester javaslatára leváltották az önkormányzat kulturális bizottságának fideszes elnökét a közgyűlés szerdai, a hevesi megyeszékhelyen megtartott ülésén.

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Orosz Lászlóné vezette azt a szeptemberi bizottsági ülést, amelyen elhangzott, hogy Székhelyi József színművész "egy SZDSZ-es büdös zsidó".

   

Ahogy beszámoltunk róla, az ülésen készített hangfelvételről kiderült: nemcsak listákat emlegettek, de „zsidóztak” is a résztvevők. Várkonyi György, az egri vagyonkezelő részvénytársaság igazgatója szegezte neki a kérdést a bizottsági elnöknek: tán csak nem azért akarják negligálni Székhelyi Józsefet, mert ő egy „SZDSZ-es büdös zsidó”?

Mire a bizottsági elnök nevetéssel, s a következő szavakkal reagált: „Te mondtad!” Majd – vélhetően a kétharmados erőfölényre utalva – közölte: megtehetik, hogy szelektáljanak a fellépők között.

Habis László polgármester (Fidesz-KDNP) ülésvezetési hibák miatt javasolta a bizottsági elnök leváltását; Orosz Lászlónét nem csak a bizottság éléről, hanem a bizottságból is visszahívta a közgyűlés.

MTI / atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink