Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-05-15 16:52:25

Egri polgármester: nem létezik lista a nemkívánatos művészekről

Habis László szerint vizsgálják majd, mi volt a szándéka a bizottsági ülésen elhangzottaknak, mert a szöveg és a szándék nincs mindig átfedésben.

Egri polgármester: nem létezik lista a nemkívánatos művészekről

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Nem létezik olyan lista, amely a kívánatos és nemkívánatos színművészek névsorát tartalmazná – ezt Habis László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Eger polgármestere az önkormányzati bizottsági ülésen elhangzott zsidózással kapcsolatban azt mondta: Székhelyi József korábbi Himnusz átköltése miatt merültek fel aggályok a bizottságon belül. A városvezető hangsúlyozta, nem ért egyet az elhangzottakkal, de szerinte Várkonyi György, az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. vezetője éppen arra akarta felhívni a figyelmet, hogy nem helyes, ha a bizottság bármilyen szempontból is kifogásolja valakinek a személyét. Habis László elmondta: egy vizsgálóbizottságot állítottak fel, hogy kiderüljön, mi is történt az őszi ülésen.

A polgármester úgy véli, mindenki mondott már ki olyat, amit később nagyon megbánt, de a vizsgálat kiterjed majd arra is, hogy kiderítse, mi volt a szándék az elhangzottakkal. A szöveg és a szándék között ugyanis előfordul, hogy nincs átfedés – magyarázta. A városvezető elmondása szerint ebben az ügyben mindenkinek arányos felelősséget kell vállalnia. Habis László azt ígérte, a bizottsági vélemény figyelembevételével vonja majd le a szükséges következtetéseket. Az egri polgármester azt mondta, az ügy kipattanása után nem gondolt arra, hogy le kellene mondania, hiszen elkötelezett a városvezetés iránt, komoly munkát végez az egész közgyűléssel együtt. Nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani – tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink