Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-05-12 06:20:12

Megalakult a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

Az új szervezetet két korábbi hivatal integrációjával hozták létre. A katonai titkosszolgálatok összevonása, valamint a HM által végzett felülvizsgálatok után felszabaduló ingatlanokat a tárca az egyik saját cégén keresztül nyilvános árveréseken értékesíti, az így befolyó pénzt pedig a honvédség technikai fejlesztésére fordítják majd.

Megalakult a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Bár sajtónyilvános volt a pénteki állománygyűlés, az állományt nem mutathatta meg az ATV Híradó. A hivatalos indoklás szerint azért, mert sokuk környezete nem tudja, hogy valójában mivel foglalkoznak. A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat két korábbi szervezet integrációjával jött létre, az összevonás most fejeződött be.

„A létszám 20 százalékos megtakarítása éves szinten 200 milliós, a támogató rendszerek összevonása évi 250 milliós, az attaséi irodák átszervezése évi 60 milliós megtakarítást jelent a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 9 milliárdos költségvetéséből” – mondta Kovács József, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója.

Egyéb jó híreket is kapott az állománygyűlésen jelen lévő miniszterelnök. Így a honvédelmi miniszter is kapott egy vállveregetést. Hende Csaba később azt mondta: az ingatlanok értékesítéséből befolyó összegeket technikai fejlesztésekre fordítják majd.

A miniszterelnök azt mondta 2010-ben lezárult a honvédség anyagi és morális felmorzsolódásának időszaka, amely szerinte minden területen a nemzeti önvédelmi képességek leépülését hozta magával. Orbán Viktor azt mondta: rendet kell tartani az országban. „Ahhoz, hogy az állam ennek a kötelezettségének eleget tudjon tenni, erős és hatékony rendőrség, erős és hatékony katonaság kell. Nem föltétlenül a létszám jelenti a katonai erőt” – vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint a legjobb hadsereg az, amelyik meghiúsítja az ellenség tervét. Erre szolgál többek között a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat.

atv.hu

További belföldi híreink