Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-04-22 06:20:50

Kövér: terroristák buktatták meg Schmittet

Nyikhaj, senkiházi, tollforgató terroristának nevezte az újságírókat Kövér László a Hír TV Péntek8 című műsorában. Az ideiglenesen a köztársasági elnöki jogokat gyakorló házelnök szerint az újságírók, akik Schmitt Pál plágium ügyével foglalkoztak, velejéig romlottak és ostobák. Gavra Gábor, az ügyet kirobbantó hvg.hu főszerkesztője úgy reagált: Kövér László valószínűleg feszült volt péntek este, ezért beszélt csacsiságokat. Az ellenzéki pártok elítélték a kijelentést.

Kövér: terroristák buktatták meg Schmittet

atv.hu a Facebookon! Ossza meg véleményét a közösségi hálón is!

Menekült a köztársasági elnök jelöltségtől – ismerte el péntek este a Hír TV Péntek8 című műsorában ismerte el Kövér László. Nem tagadta: Schmitt Pál plágiumbotránya is közrejátszott ebben, felelősnek azonban nem a plagizáló volt elnököt, hanem az ügyet kirobbantó és azt földolgozó újságírókat tartja.

„Majd lesz még egy olyan, aki vállalkozik arra, hogy szitává lőjék és az egész addigi hatvanéves életpályáját romokban kelljen látnia csak azért, mert néhány nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista úgy gondolja, hogy rajta keresztül lehet a legtöbbet ártani a politikai ellentábornak. Ezek az emberek nemcsak velejéig romlottak, de olyan ostobák is, hogy szerintem azt nem is hiszem el, hogy ilyen lehetséges. Ilyen kevés neuronnal ember nem születik” – fogalmazott Kövér.

Bár ilyen markáns véleményt még nem kaptak, a plágiumbotrányt kirobbantó hvg.hu főszerkesztője nem lepődött meg az elhangzottakon. Szerinte Kövér László feszült lehetett péntek este, ezért nem gondolta át mit mond.

„Kövér László […] csacsiságokat beszélt, nyilván feszült volt, mindenkinek joga van csacsiságokat beszélni, és Kövér Lászlónak is joga van csacsiságokat beszélni. Igazából ehhez mást nagyon nem tudunk hozzáfűzni, mint hogy érdemes nem egy csaló és hazudozó köztársasági elnököt választani és akkor az ilyen botrányok elkerülhetőek” – reagált Kövér szavaira Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztője.

Kövér László kijelentését az LMP és a Demokratikus Koalíció is elítélte.„A tényfeltárás és a közszereplők életútjának vizsgálatát nem lehet terrorizmus szóval illetni, különösen nem egy volt titkosszolgálati miniszternek” – mondta Heltai László, az LMP szóvivője.

„Kövér László ezzel egy platformra került azokkal, akik ahelyett, hogy a tolvajokat megbüntetnék, ehelyett inkább azokat mentegetni próbálják” – fogalmazott Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója.

Az LMP és a DK is úgy látja: az utólagos vádaskodás helyett idejében kellett volna figyelmeztetni Schmitt Pált a plágiumbotrány következményeire.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink