Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-03-29 09:23:37

Schmitt-jelentés: kirúgták állásából az egyik demonstráló LMP-tagot

A Lehet Más a Politika megdöbbenéssel értesült arról, hogy egyik tagját politikai véleményének kinyilvánítása miatt egyik napról a másikra kirúgták az állásából - közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel, tudatva: Bálint Gergelyt, az LMP keddi – Schmitt Pál államfő lemondását követelő – tüntetésének házigazdáját szerdán elbocsátották.

Az LMP hozzátette, "az egyébként köztiszteletnek örvendő Máltai Szeretetszolgálat vezetősége leplezni sem igen próbálta, hogy a szociális munkásként dolgozó ellenzéki párttagot politikai nézetei miatt távolították el" a flashmob (villámcsődület) utáni reggelen. A legmegdöbbentőbb, hogy arra hivatkoztak, politikai tevékenysége összeegyeztethetetlen a segélyszervezet alapvetően katolikus beállítottságával - fogalmaztak.

"Mintha nem a bibliai 7. és 8. parancsolatot súlyosan megsértő köztársasági elnök volna a bűnös, hanem az, aki ezt nem hagyja szó nélkül" - írták, felvetve: vajon mennyire egyeztethető össze a keresztény tanítással és az elemi erkölcsi normákkal egy szakmailag kiválóan teljesítő, próbaidőn lévő szociális munkás azonnali hatállyal történő elbocsátása?

    

Az ellenzéki párt szerint "ott tartunk, hogy már le sem kell szólni a pártközpontból, a politikai megfelelési kényszer ott buzgólkodik egyre több munkaadóban, beszivárog az egyetemekre, az emberek cenzúrázzák saját gondolataikat". "Teljesen világos, hogy a Fidesz a rendszerváltás előtti kor utolsó maradványa" - zárul a közlemény.

Ajánlom

További belföldi híreink