Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-03-13 16:30:59

Petschnig: az egykulcsos adó visszavonásával bizonyíthatnának Orbánék

„Orbánéknak azokat a reformokat kellene továbbvinniük, amiket ellenzékben még hevesen támadtak”.

Petschnig: az egykulcsos adó visszavonásával bizonyíthatnának Orbánék

A pénzügyminiszterek tanácsa várhatóan megszavazza a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások egy részének felfüggesztését, és egyúttal fél év haladékot ad a kormánynak, hogy bebizonyítsa, képes a 3%-os hiánypályát tartós intézkedésekkel fenntartani – vélekedett Petschnig Mária Zita az ATV Startban.

A közgazdász szerint ilyen intézkedés lenne például az egykulcsos adó visszavonása, amivel több száz milliárd forintot lehetne megtakarítani, de az önkormányzati rendszer, illetve a közlekedés átszervezésével, vagy éppen a vagyonadó bevezetésével is plusz bevételre tehetne szert a kormány.

Orbánék persze nincsenek könnyű helyzetben, hiszen azokat a reformokat kellene most továbbvinniük például a felsőoktatásban, amiket ellenzékben még hevesen támadtak, vélekedett Petschnig, aki szerint ugyanakkor a kormány ügyes kommunikációval igyekszik valamelyest enyhíteni szorult helyzetén. A közgazdász szerint mindenesetre az idei évre tervezett alacsonyabb növekedés, illetve a meglehetősen zavaros döntéshozatali eljárás miatt az idei költségvetésben is jelentős kiigazításokra lesz szükség, már csak azért is, mert számos a kiadási oldalon jelentkező tétel még nem is szerepel az ezévi büdzsében.

atv.hu / J. I

Ajánlom

További belföldi híreink