Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2012-02-20 19:52:07

Swoboda: Orbán Viktor gyenge ember

Az Európai Parlament Szocialista frakciójának vezetője nem hallott semmilyen, a miniszterelnök ellen tervezett puccsról, de úgy gondolja, az ehhez hasonló történetetekkel egyfajta hőst akarnak belőle kreálni.

Swoboda: Orbán Viktor gyenge ember

Nemhogy puccsot nem szerveznek az európai szocialisták, a kormány összetételét sem kívánják a magyar nép helyett meghatározni – nyilatkozta az ATV-nek az osztrák szociáldemokrata Hannes Swoboda, aki egy nappal azelőtt lett az Európai Parlament Szocialista frakciójának vezetője, hogy a brüsszeli Bizottság elindította Magyarország ellen a kötelességszegési eljárásokat.

„Nem hallottam semmilyen, a miniszterelnök ellen tervezett puccsról. De úgy gondolom, az ehhez hasonló történetetekkel egyfajta hőst akarnak belőle kreálni. Európa számára ez a történet ismeretlen, és nem is hinném, hogy igaz lenne”- szögezte le az ATV-nek Swoboda.

Az európai szocialisták nem szankciókat akarnak - sőt Ausztria egykori példája miatt óvnak a sietségtől -, hanem azt, hogy a magyar törvények az európai alapelveket tükrözzék: A jogász és közgazdász végzettségű Swoboda szerint ezért helyeznek a Bizottságban lévő néppártiak és liberálisok is nyomást a magyar kormányra. „Orbán Viktor gyenge ember, mert csak a kétharmados többségével áterőltetett törvényekkel tud erős pozíciót elérni. Csak a gyenge emberek választják a tekintélyelvűség útját, az erős emberek demokratikus utat választanak” – tette hozzá Swoboda.

A magyar miniszterelnök a magyar népnek árt a legjobban azzal, hogy politikája miatt presztízsveszteséget szenved mind Európában, mind az Egyesült Államokban. „Az igazi probléma Orbán úr tevékenységében éppen az, hogy megsérti a magyar forradalom örökségét. Ugyanúgy a szabadság és a véleménynyilvánítás sérthetetlensége ellen támad, mint anno a szovjet diktatúra – vélte Hannes Swoboda.

További fotók, videók, kommentek - csatlakozzon az atv.hu közösségéhez a Facebookon és a Twitteren is.

atv.hu

További belföldi híreink